Prijava

Vaša prijava

Izbori u HDZ-u: Ačkar i dalje predsjednik. Mihalj, Kolarec i Rak zamjenici

[]

Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice i saborski zastupnik Krešimir Ačkar ostaje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice. Rezultat je to jučerašnjeg nastavka unutarstranačkih izbora na kojima je Ačkar bio jedini kandidat za poziciju predsjednika goričke organizacije, a dobio je 785 glasova.

26.10.2020. Velika Gorica – Završetak radova na izgradnji parkirališta u Pucekovićevoj ulici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Zanimljivo je bilo vidjeti kako će gorički HDZ birati zamjenike predsjednika. Naime, za tri pozicije zamjenika prijavilo se devet kandidata. Najveći broj glasova dobio je Jurica Mihalj (458), slijedi ga Ervin Kolarec, v.d. gradonačelnika Velike Gorice, s 428 glasova te Ivan Rak sa 362. Nedovoljno su skupili Rudolf Vujević (203), Tomislav Gruja (183), Josip Jerleković (96), Roman Krunić (88) i Ivica Prnjak (85).

Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće

Što se pak tiče izbora u Županijskoj organizaciji HDZ-a Zagrebačke županije, tu je pobjedu odnio gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk. On je osvojio 2.734 glasova, dok je njegov protukandidat Mikuljan dobio 1.335 glasova članova. Dodajmo i kako su Goričani  na ovom mjestu željeli vidjeti Damira Mikuljana, kojemu su dali 502 glasa, dok je Turk u Gorici osvojio 301 glas. Ovu poziciju prije Turka držao je gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

– Hvala svima koji su svojim glasom podržali moj tim i mene, koji znam da će se istinski boriti za osnaživanje HDZ-a te za zajedništvo koje trebamo za nove izazove i pobjede koje nam slijede, a sve s ciljem ukupnog napretka županije i boljeg života svih njenih žitelja – o pobjedi je na svom Facebook profilu napisao Turk.

Za potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije izabrani su kandidati koje je Turk i predlagao za tu funkciju – Tomislav Landeka (2.440 glasova), Javor Bojan Leš (1.684), Božidar Škrinjarić (1.676) i Tomislav Masten (1.606).


Nove odluke Stožera civilne zaštite RH