Prijava

Vaša prijava

Ludi ritam u lovu na jesensku titulu: Petrinja pala, još Ponikve i Vrbovec

[]

Ludi kurilovečki nogometni ritam ne posustaje, utakmice se nižu kao na traci, a dobro je u svemu tome što se skupljaju i bodovi. Nakon domaćeg remija s Bistrom (1-1) u subotu, već u srijedu na Udarnik je došla Mladost iz Petrinje. Došla, povela i – izgubila. Kurilovec je preokretom u nastavku došao do nova tri boda i nakon 15 odigranih utakmica ima 33 boda, jedan manje od vodećeg Jaruna.

A nije krenulo dobro ove srijede na Udarniku. Gosti iz Petrinje vrebali su svoju priliku od samog starta, a dočekali su je već u sedmoj minuti. Kapetan Kurilovca Mislav Čunčić bio je u duelu s gostujućim igračem Abramovićem i sudac je pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je Abramović sam i realizirao te uveo Kurilovčane u probleme već na otvaranju utakmice.

Pokušavao se Kurilovec nakon toga vratiti u rezultatski egal što prije, no najviše što su domaći igrači uspjeli napraviti do poluvremena je sjajna šansa za iskusnog Marina Matoša, koji je iz blizine pucao preko gola. Sve do 67. minute trajala je neuspješna potraga za izjednačenjem, a onda je Vlatko Martinović, koji je u igru ušao jedva minutu ranije, u gužvi pred gostujućim golom najbolje reagirao i izjednačio na 1-1.

Imali su Kurilovčani još dvije sjajne šanse preko Čunčića, no golman Đurđek oba je puta sjajno reagirao, a do preokreta je konačno došlo u 85. minuti. Martinović je ovoga puta bio u ulozi asistenta, dao je loptu desno za Juraja Spudića, a on je lijepo pogodio “malu mrežicu” gostujućega gola za 2-1, što je ostalo na snazi do posljednjeg sučeva zvižduka.

Odmora nema previše, jer već u subotu Kurilovčani gostuju kod Ponikvi, pa u srijedu opet ide u Vrbovec. I onda, konačno, zimska stanka. Vodeći Jarun će istovremeno gostovati u Vrbovcu i doma dočekati petrinjsku Mladost. Jesenskog prvaka 3. HNL, dakle, doznat ćemo u srijedu, 2. prosinca.