Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Moramo preuzeti više rizika nego protiv Varaždina’

[]

Čeka nas i treća utakmica u tjedan dana, nakon one pauze od pet tjedana bez utakmice, no mogu reći da je stanje u momčadi uoči Lokomotive prilično dobro. Imamo kompletan kadar na raspolaganju, nema ni ozlijeđenih ni kartoniranih, a nakon dvije vezane pobjede u jako smo dobrom raspoloženju i jedva čekamo nove izazove, rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas u najavi dolaska Lokomotive u Veliku Goricu (subota, 17.05 sati).

Nitko na svijetu, uključujući i samog trenera, nije mogao znati kako će Gorica izgledati nakon te nepredviđene i preduge stanke, no ispalo je jako dobro. Točnije, ispalo je sjajno. Nisu Goričani odigrali utakmice za pamćenje protiv Šibenika i Varaždina, no uzeli su svih šest bodova i idu dalje s visokim ambicijama.

– Mogao bih raspravljati s onima koji kažu da smo protiv Varaždina odigrali slabije, jer mislim da smo u defenzivnom smislu, kad je riječ o taktičkom postavljanju, pokrivanju terena i defenzivnoj tranziciji, odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone. Uostalom, prvi put ove sezone nismo primili gol, a to je bilo jako važno u trenucima kad znamo da nismo u pravom ritmu – kaže Dambrauskas, koji je od svoga dolaska na klupu Gorice triput igrao sa sljedećim protivnikom.

Prvu utakmicu je izgubio (1-3), u drugoj remizirao (1-1), a treću dobio (2-1).

– Ni sa kojim protivnikom nije lako igrati, ali Lokomotiva ima jedan svoj poseban stil. U fizičkom smislu to je jako dobra momčad, s dobrim balansom između defenzivnog postavljanja i držanja posjeda, zbog čega sam siguran da nas čeka težak posao. Na nama je da budemo hrabri i da preuzimamo više rizika nego protiv Varaždina – ističe Dambrauskas.

Gust ritam i naporan raspored je pred Goricom do kraja jeseni, no ova momčad već je dokazala da ima ogroman potencijal. I da se prometnula u vrlo, vrlo ozbiljnu priču. Uostalom, kladionice u ovom trenutku smatraju Goricu trećim favoritom prvenstva, odmah iza Dinama (koeficijent 1.30) i Osijeka (5.00). Na okladu da će Gorica biti novi prvak Hrvatske koeficijent je 20, deset puta manji nego na Hajduk (200) i bitno manji nego na Rijeku (50).

– Idemo mi polako, korak po korak, pokušavajući biti bolji svakim treningom i svakom utakmicom – ponavlja opet trener Dambrauskas.

I neka ponavlja, to je definitivno najbolji put. Korak po korak, počevši od Lokomotive ove subote… Uz izravni prijenos na kanalu ArenaSport 3.