Prijava

Vaša prijava

‘Energetska obnova protiv rukometa: To je naš najteži protivnik…’

[]

Devet utakmica, dvije pobjede i sedam poraza, među kojima je bilo i nekoliko prilično uvjerljivih, učinak je rukometašica Udarnika u prvoj polovici svoje povratničke drugoligaške sezone. Nakon prekinute prošle sezone, u kojoj je Udarnik bio prvi u trećoj ligi, prva je verzija govorila da neće biti ni ispadanja ni ulazaka u više lige, no zbog odustajanja dva kluba naše su se rukometašice ipak ugurale u drugoligaško društvo. A u njemu…

– Ha, plivamo kako znamo i umijemo – govori Martina Vugrinović, trenerica u omladinskoj školi, ali i tajnica kluba.

U posljednji trenutak ukazala se prilika, pravda je zadovoljena, no naravno da se tu nije ulazilo u bilo kakve priče o velikim pojačanjima. Krenuo je Udarnik u sezonu s vlastitim snagama, sa svojom mladom ekipom, krenuo je s Tomislavom Mesarovim u ulozi trenera, početnikom kad je riječ o ženskom rukometu, što će reći da bi teško bilo i da su uvjeti bili idealni. A bilo je upravo suprotno!

– Ta promocija u drugu ligu došla nam je baš kad je dvorana srednjih škola otišla u energetsku obnovu, koja i dalje nije gotovo. I sad smo u situaciji da igramo drugu ligi, a uvjeti za rad nisu nam ni trećeligaški. Ma, zapravo, mi ni nemamo uvjete za rad. Kako to drukčije nazvati kad prva ekipa trenira tri puta na tjedan, i to na pola dvorane?! – kaže Martina.

Nikad nije lako živjeti u amaterskom sportu, ni kad je sve naizgled idealno, a ovakve situacije doista su veliki peh.

– Nama je ta dvorana izuzetno bitna, jer o njoj nam ovise i mlađe kategorije. Imamo jako dobru generaciju 2006. godišta, došlo nam je i nekoliko curica iz drugih klubova, a trener Josip Mesnik s njima sjajno radi. Nastavi li se sezona, sigurna sam da će otići na državno prvenstvo i biti možda čak i bolje nego što je generacija 2002. bila prethodne tri godine. Međutim, i s njima imamo problem uvjeta. Trenira se dvaput tjedno na pola dvorane, a zbog toga nisu sretne ni djevojke, ni roditelji… Stvarno se nadamo da će energetska obnova što prije završiti – kazala je Vugrinović pa se vratila na ono što su iz jeseni izvukle seniorke:

– Uspjeli smo osvojiti ta četiri boda, nismo na dnu, ali bilo bi dobro u nastavku sezone pokušati napraviti nešto više. Tad će, nadam se, i uvjeti biti puno bolji, dvorana završena… Nije nama iznenađenje uvjerljivo izgubiti od Rudara, Zameta ili Trešnjevke, jer to su ekipe posložene za prvu ligu, a neočekivan je jedino poraz od Arene u Puli, to je kiks na koji nismo računali.

Pojačanja se traže na dvije pozicije.

– Pokušati ćemo se pojačati se na poziciji pivota, a želimo i jednog ljevaka. S tim bi trener Mesarov bio sretan… Snašao se on jako dobro u ženskom rukometu, tri mjeseca je radio s djevojčicama, pa prešao na seniorke i zaista dobro radi, lijepo funkcionira s curama – završila je Martina Vugrinović.