Prijava

Vaša prijava

Fuji u konkurenciji za nagradu za društvene inovacije SozialMarie

[]

Lijepa vijest stiže iz Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji. Od 299 prijavljenih projekata za SozialMarie nagradu za društvene inovacije, projekt Osvoji vlastitu planinu ušao je u uži krug od 35 projekata koji su nominirani za nagradu, javlja osnivačica Fujija Marina Drašković.

SozialMarie je nagrada za društvene inovacije kojom se svake godine odlikuje 15 izvanrednih projekata. Prvi je put dodijeljena 2005. godine. Misija svih projekata uključenih u natječaj je mijenjati društv. Uz inovativnost rješenja kojima se doskače raznovrsnim problemima, kriterije za društvenu inovaciju ponajprije čine uspješno uključivanje različitih društvenih skupina, učinkovita provedba projekta te mogućnost prijenosa ostvarenih rješenja na druge sektore i regije.

Fujijev program Osvoji vlastitu planinu u konurenciji je inovativnih projekata budući da se sve aktivnosti baziraju na uključivanju djece s teškoćma i mladih s invaliditetom zajedno s vršnjacima bez teškoća.

– Svojim primjerom Fuji dokazuje da se stvaranjem prijateljstva inkluzija živi, da petnaestogodišnjaci bez invaliditeta mogu biti asistenti 24/7 svojim prijateljima u invalidskim kolicima, da je judo iznimno adaptibilan sport te da dijagnoze ne predstavljaju ograničenja već motivaciju za kreativne aktivnosti u projektu – piše u objašnjenju.

Najboljih 15 projektata biti će proglašeni 1. svibnja u Beču, a zbog epidemiološke situacije člnovi Fujija će ju pratiti preko zoom-a. Osim velikog priznanja, prvih troje osvajaju i novčanu nagradu, i to 15 tisuća, 10 tisuća i 5.000 eura.