Prijava

Vaša prijava

Posljednji Matičin četvrtak


Posljednje izdanje Matičinog četvrtka donosi predstavljanje Hrvatskog pjevačkog društva Kučani i turopoljskog velikana Franje plemenitog Lučića.

Pjevačko društvo je osnovano 2009.godine. Društvo njeguje zborno pjevanje u troglasju i četveroglasju uz repertoar domaćih kajkavskih popevki, obrade narodnih napjeva, pučkih crkvenih, liturgijskih i harmoniziranih pjesama, duhovnih šansona, popularnih pjesama s raznih festivala, dalmatinskih klapskih napjeva i dr. Broji ukupno 35 članova, a dirigent od prvog dana je maestro Branko Puceković. Do sada je imalo preko 100  javnih nastupa i to u raznim prigodama, a organiziralo je i održalo  10 koncerata. Jedan od vrlo uspješnih nastupa bilo je sudjelovanje na IV. međunarodnom natjecanju mješovitih zborova ZLATNA LIPA TUHLJA 8.lipnja 2013. godine, gdje je  nagrađeno sa srebrnom nagradom.

Druga tema će biti; Franjo plemeniti Lučić. Najviše je  poznat  kao glazbenik i glazbeni pedagog, međutim dao je svoj veliki doprinos i kao  Župan turopoljski i kao Zmaj Turopoljski. Ovdje će se više reći o njemu kao Županu Plemenite opčine Turopoljske, gdje se u prvih 9 godina posvetio prosvjeti i kulturi, pokazao se  kao obnovitelj, posvećen kulturi, gospodarstvu i sveopćem napretku Turopolja. Godine 1919.  postaje Zmaj Turopoljski kao član Družbe Braća Hrvatskoga Zmaja.

Matičin četvrtak je danas u 19 sati u Muzeju Turopolja.