Prijava

Vaša prijava

Nastup na 20. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu


U organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji ove godine slavi 65. godina aktivnog rada i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a “Kaštel” iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP održat će se 19. i 20. listopada 2013.godine jubilarni 20. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu Čakovec u Čakovcu.

Susret je i ove godine financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca, a Hrvatsko društvo skladatelja u ovom projektu sudjeluje treću godinu zaredom. Susret folklornih ansambala vrhunac je višemjesečnog rada i održanih županijskih smotri te predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu vidi presjek onog što se ove godine događalo na folklornom planu u Hrvatskoj.

Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Centra za kulturu

Ove godine u programu sudjeluje 12 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije i Vojvodine, što sveukupno čini brojku od oko 590 sudionika. Program će se odvijati tijekom dva dana, u dvorani čakovečkog Centra za kulturu – program u subotu počinje u 17 sati, a u nedjelju u 11 sati. Koncert u subotu svojim nastupom upriličit će i Hrvatski gajdaški orkestar, a na pozornici će kroz dva dana svoj program predstaviti ansambli i kud-ovi iz Mihovljana, Garešnice, Slavonskog Broda, Jakšića, Šiljakovine, Sesveta, Splita, Karlovca, Koprivnice, Zaboka, Varaždina, Jezera s otoka Murtera. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Centra za kulturu

I ove godine Susret će pratiti tročlana prosudbena komisija u sastavu Ivan Goran Matoš, Katarina Bušić i Tomislav Habulin, koji će svoja mišljenja iznijeti na okruglim stolovima nakon koncerata i u pisanim izvješćima. Tijekom susreta bit će moguće kupiti izdanja Hrvatskog sabora kulture iz edicija Narodne nošnje Hrvatske i Narodni plesovi Hrvatske po povoljnijim cijenama.

Izvor: Međimurske novine