Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Barišić primio zlatne ‘Jane’


jane2
Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić primio je u prostorijama Gradske uprave članice VIS-a “Jane” koje su se sa Svjetske olimpijade zborova, održane u Latviji, vratile s osvojenom zlatnom medaljom.

Tom su prilikom gradonačelnik Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec te pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić čestitali Janama na iznimnom uspjehu te im zahvalili što su na najbolji mogući način u svijetu prezentirale Grad Veliku Goricu i Republiku Hrvatsku.

- Želimo vam iskazati poštovanje i zahvalnost za sve što ste učinile na tom velikom i značajnom natjecanju, a ovo je ujedno i prigoda da vam zahvalimo za svih vaših 10 godina rada u našem gradu. Na tom ste polju postavile takve kriterije da bi svaki grad i svaki gradonačelnik volio biti u ovakvoj situaciji da ima zbor poput vašeg – rekao je Barišić.

Ova zlatna medalja VIS-a Jane četvrta je sa Svjetske olimpijade zborova nakon tri srebra osvojena u Kini, Austriji i SAD-u, a članice ne kriju svoje oduševljenje budući da je konkurencija u Latviji, kako kažu, bila poprilično jaka.

- Bila je jača konkurencija nego proteklih godina. Nastupilo je 27 tisuća natjecatelja, a u našoj kategoriji, championship-a, natjecali smo se s 30 zborova. Kategorija u kojoj smo nastupile bila je najjača i u njoj se natječu samo vrhunski zborovi – rekle su “Jane”.

Ovaj, a i brojni drugi uspjesi VIS-a Jane svakako će postaviti nove smjerove u razvoju kulturne prepoznatiljivosti grada Velike Gorice.

- Vaši će vokalni nastupi potaknuti nove generacije da počnu pjevati i baviti se time u našem gradu što je još jedna dodatna vrijednost. I s ovim zlatom i vašim srebrima do sada postavile ste svjetli put za ovaj grad i nešto novo što Gorica dosad nije imala – istaknuo je gradonačelnik.

Uz riječi pohvale Grad je zboru dodijelio financijsku potporu za pokrivanje troškova putovanja na Olimpijadu u Latviji, a istaknuto je i kako će se Janama nastojati osigurati adekvatan prostor za održavanje proba i ostalih sastanaka udruge.

Članice Vokalno-instrumentalnog sastava zahvalile su gradonačelniku na čestitkama te najavile svoje skorašnje pripreme za nadolazeće nastupe. Posebno su istaknule proslavu 10. godišnjice rada koja će se održati u prosincu ove godine kao i skorašnje snimanje CD-a.

jane


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike