Prijava

Vaša prijava

Rješavanje statusa DTK mreže na području Velike Gorice


optika
Grad Velika Gorica pokrenuo je proces rješavanje statusa distributivne telekomunikacijske kanalizacije (DTK) na svom području. Uz rješavanje imovinsko-pravnog statusa i pitanja naknada za korištenje DTK, definirani su i trenutni prioriteti daljnjeg širenja telekomunikacijske infrastrukture.

To su:

- žurno povezivanje na Internet naselja i dijelova naselja na području Grada Velike Gorice koji su trenutno bez pristupa Internetu ili su povezani na Internet sporom vezom (manjom od 2 Mbit/s);

- povezivanje objekata Gradske uprave, gradskih ustanova i trgovačkih društava na svjetlovodnu mrežu (sada je samo zgrada Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava 34 povezana na svjetlovodnu mrežu);

- povezivanje sadašnjih i budućih gospodarskih zona na svjetlovodnu mrežu;

- korištenje antenskih stupova mobilnih operatera za postavljanje pristupnih točaka gradske bežične mreže.

- Podaci koje smo prikupili testiranjem pristupnih brzina i anketiranjem korisnika pokazuju kako u nizu naselja na velikogoričkom području, zbog ograničenosti infrastrukture, građani ili ne mogu dobiti pristup Internetu ili imaju jedva upotrebljivu vezu. Pristup Internetu danas je neophodan učenicima i studentima u njihovi obrazovanju, a gospodarskim subjektima u poslovanju. Stoga smo kao proritet u pregovorima oko DTK mreže upravo odredili širenje i unaprijeđenje telekomunikacijske infrastrukture – izjavio je Alen Pejić, u Gradskoj upravi zadužen za IT projekte.

S ciljem planiranja daljnjeg informatičkog i tehnološkog razvoja, Grad Velika Gorica će osnovati Savjet za informacijske tehnologije i telekomunikacije.

hakom


Novi krov na sportskoj dvorani