Prijava

Vaša prijava

VG Poduzetnički centar uključen u europski projekt ‘Mala škola poduzetništva’


celje1
Na 47. Međunarodnom sajmu obrtništvu u Celju potpisan je ugovor o projektu “Razvoj potpornih usluga za uspostavljanje novih MSP-a i poduzetničkih ideja na prekograničnom području“, odnosno “Mala škola poduzetništva SI-HR”. Projekt se financira iz fondova Europske unije, a među hrvatskim potpisnicima ugovora je i VG Poduzetnički centar.

Projekt je namijenjen mladim ljudima, osobito učenicima srednjih škola, malim i srednjim poduzetnicima koji imaju potencijal za prekogranično povezivanje i onima koji su uključeni u razmjenu roba i usluga, te iskusnim i priznatim poduzetnicima koji su spremni prenijeti svoje znanje na mlade potencijalne poduzetnike.

Cilj potpisanog projekta je poticanje mladih na poduzetništvo, jačanje poduzetničkog duha među poduzetnicima, informiranje i upoznavanje potencijalnih i postojećih poduzetnika sa prekograničnim zakonima, dodatna obrazovanja poduzetnika kroz radionice, seminare i računalnu aplikaciju „ Ja sam mali poduzetnik“, organiziranje prekogranične događaje (mobilnost mladih), te zajedničko predstavljanje na sajmovima u Sloveniji i Hrvatskoj.

- Lijep je osjećaj biti prvi u grupi koja je potpisala Ugovor između više desetaka projektnih timova, što samo znači da je je PC GVG odlično odradio pripremu projekta i da je suradnja Ureda za EU Fondove GVG i PC GVG pravi recept za uspješnost projekata ubuduće. Značajnu ulogu osim Ureda za EU Fondove i njihove voditeljice Dražane Halar , svakako je odradila i Antonija Bakeš voditeljica Projekta i bivši direktor VG PC g. Krešimir Majić. Sada slijede izvedbene aktivnosti projekta , tako da smo već pokrenuli organizaciju edukacija , prikupljamo poduzetničku bazu i planiramo proaktivno poticati naše poduzetnike da nude svoje usluge u pograničnom području i na taj način prošire svoje tržište van granica RH. U izradi je i stranica na koju će moći pristupiti svi zainteresirani i nuditi svoje usluge, i ista aplikacija biti će dostupna na pametnim telefonima – izjavila je Suzana Krstić, direktorica VG Poduzetničkog centra.

- Našu malu delegaciju primili su i načelnici općina Šmarje pri Jelšah i Rogatec , kao i predsjednik Udruženja obrtnika Slovenije, a bili smo gosti i na našem štandu HOK gdje nam se posebno razveselio naš sugrađanin , uspješni poduzetnik, izvoznik i inovator g, Roman Krunić sa svojom tvrtkom Roto Kruna. Nakon ovog projekta VG PC, kao i GVG uopće prepoznati su sada kao atraktivan i poželjan partner u pripremanju i izvedbi projekata iz EU Fondova – dodala je Krstić.

Ugovor o projektu “Mala škola poduzetništva SI-HR” potpisali su: Ljudska univerza, Zavod za obrazovanje i kulturu, Rogaška Slatina, Područno obrtno-poduzetnička komora Šmarje pri Jelšah, Razvojno informacijski centar Slovenska Bistrica, Pučko otvoreno učilište Varaždin, VG Poduzetnički centar i Pučko otvoreno učilište Krapina.

Projekt je započeo 1.1.2014.godine, a završava 17.3. 2015.godine. Predviđeni troškovi projekta iznose 102.000 €, a 85% projekta financira se iz IPA programa.

celje2
celje3
celje4
celje5


7. broj besplatnog mjesečnika Gorica.hr