Prijava

Vaša prijava

I Velika Gorica na susretu Hrvatske mreže zdravih gradova u Vinkovcima


zdravi
Od 9. do 11.10.2014. u Vinkovcima je održan 19. Jesenskom poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova. Domaćini su prikazali primjer dobre prakse kroz opis velike prirodne katastrofe i aktivnosti koje su slijedile kada je županjska Posavina u proljeće ove godine bila poplavljena.

Pomoć je stizala iz cijele Hrvatske, a veliko srce pokazali su i naši Velikogoričani te su se domaćini zahvalili svim gradovima i županijama na svakoj pristigloj pomoći.

Ostale teme odnosile su se na kvalitetu života mladih i zdravstveni program Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, razvojni i radni program Udruge za pomoć osobama s invaliditetom, predstavljanje projekata srednjih škola, palijativna skrb, prvi korak u sretno djetinjstvo, kvalitetu života mladih, zdravo urbano planiranje te povezanost uređenja stambenih četvrti i alergijskih bolesti.

Ispred Grada Velike Gorice na susretu je sudjelovala Zrinka Žirović, viša stručna suradnica za školstvo. Tijekom svih izlaganja i radionica vodile su se konstruktivne rasprave te, osim pohvala za uspješno realizirane projekte, tražio se model unapređivanja upravljanja zdravljem na lokalnoj i nacionalnoj razini. Nakon svih rasprava i donesenih zaključaka, možemo potvrditi da je Grad Velika Gorica na dobrom putu da razvije programe koji će unaprijediti zdravlje stanovnika na području Grada, s naglaskom većeg uključivanja i međusobne suradnje zajednice, struke i politike.