Prijava

Vaša prijava

Investicijski vodič Velike Gorice


inv-vodic 033
Nakon opremanja poslovne zone Rakitovec, Grad Velika Gorica čini daljnje korake koji će olakšati dolazak investitora i razvoj velikogoričkog gospodarstva. S tim ciljem napravljen je i prvi Vodič za investitore te je danas predstavljen javnosti.

- Uklonili smo birokratske prepreke, svim investitorima omogućili osobnog pratitelja u Gradskoj upravi, znatno snizili iznose komunalnog doprinosa, posebice za proizvodne i poljoprivredne objekte i pogone, komunalno opremili dvije velike radne zone. Spremni smo opravdati epitete izrečene našem gradu kao gospodarski zanimljivom i perspektivnom mjestu za ulaganja u Hrvatskoj. Također smo spremni biti Vaši partneri u ostvarivanju poslovnih želja, planova i ambicija, partneri u otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti – poručio je gospodarstvenicima gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić na javnom predstavljanju Vodiča.
Vodič za investitore izradio je UO za poduzetništvo, investicije i Fondove EU, a u njemu su sažeti svi podaci o gospodarskoj slici Grada. Cilj je upoznati potencijalne investitore s mogućnostima i prednostima za ulaganja u Veliku Goricu. Vodič će biti dostupan na stranicama Grada Velike Gorice.

Grad Velika Gorica svim potencijalnim investitorima dodjeljuje „osobnog investicijskog pratitelja“. Njegova zadaća je pomaganje poduzetniku u ishođenju potrebne dokumentacije kao i u nizu drugih aktivnosti koje bi dovele do ostvarenja planirane investicije u najkraćem mogućem roku. Pri kraju je i izrada Razvojne strategije grada Velike Gorice kao središnjeg planskog dokumenta koji određuje ključne razvojne ciljeve i prioritete u razvoju grada za period od 2014. do 2020. godine.

inv-vodic 009
inv-vodic 026
inv-vodic 037
inv-vodic 028