Prijava

Vaša prijava

Otvorena druga poslovna zona na području Velike Gorice – Meridian 16 Business Park u Vukovinskom polju


vukovinsko2
Velika Gorica je dobila svoju drugu poslovnu zonu na području grada – Meridian 16 Business Park u Vukovinskom polju. Poslovnu zonu danas su svečano ovorili velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić i dr. Richard Teichmann direktor tvrtke Meridian 16, koja je i većinski vlasnik poslovne zone.

Poslovna zona Meridian 16 Business Park prostire se na površini većoj od 105 hektara. Radi se o jednoj od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj, koja je podijeljena u proizvodni, industrijski i uslužno-trgovački dio.

- Drago mi je da je uz radnu zonu u Rakitovcu otvorena i ova privatna zona, što pokazuje da je grad spreman za ulaganja. Kako bi što više pomogli svakom zainteresiranom investitoru, uveli smo i osobnog pratitelja te smanjili komunalne naknade za buduće ulagače. Pozivamo investitore da i dalje dolaze u Veliku Goricu koja je i po svom prometnom položaju idealna za ulaganja”, rekao je gradonačelnik Barišić.

Direktor Meridiana 16, dr. Richard Teichmann, potrudio se na hrvatskom jeziku pojasniti logotip tvrtke te dodao: – Ovdje u blizini i geografskog meridijana 16 želimo stvoriti nešto trajno i održivo, mjesto za zelenu gradnju koje povezuje ekonomiju s ekologijom, smanjujući upotrebu resursa i emisije, uključujući društveno-kulturni aspekt i stvarajući nova radna mjesta. U tom smislu želim izraziti dobrodošlicu našem prvom klijentu- rekao je dr. Teichmann.

Prvi investitor sklopio je već predugovor o kupoprodaji zemljišta, površine od oko 30 tisuća m². Radi se o renomiranom investitoru iz Velike Britanije, koji je trenutno u procesu izrade projekta i ishođenja potrebnih dozvola, što vodi i vrlo brzom otvaranju novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju.

- Pri razvoju ove poslovne zone vodimo se prema načelima održivog razvoja, svjesni njezine važnosti za ovaj za grad i lokalnu zajednicu, posebno ako govorimo o otvaranju novih radnih mjesta – rekla je voditeljica projekta, Ivana Bakunić te zahvalila gradonačelniku i svim gradskim uredima i službama na dosadašnjoj suradnji i pomoći.

vukovinsko1
vukovinsko6
vukovinsko7
vukovinsko3
vukovinsko4
vukovinsko5
vukovinsko8
vukovinsko9