Prijava

Vaša prijava

Zimsla služba VG Komunalca spremna za snijeg


zimska
Vozači, kamioni, traktori i kompletna mehanizacija spremni su za čišćenje snijega. Na Smotri velikogoričke zimske službe predstavljene su 42 ekipe koje će, ako to zatreba, ulice čistiti i danju i noću.

- Pokazali smo da su za čišćenje snijega spremni svi vozači, te sva vozila koja su tehnički ispravna, što provjerava i policija. Također pripremili smo i sve potrebne materijale za posipanje ulica – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Za čišćenje snijega ove je sezone iz gradskog proračuna predviđeno pet milijuna kuna. VG Komunalac uložio je milijun kuna u nabavku dva nova vozila i dodatnu opremu s čime su spremni očistiti i najuže dijelove grada, poput nogostupa, parkirališta i groblja.

a- Možemo se pohvaliti sa novim traktorom kojeg smo kupili sa svom potrebnom opremom za zimsko čišćenje. Osim njega, kupili smo i kosilicu za sakupljanje lišća i uređenje zelenih površina. Inače, svake godine nam je u planu jedno vozilo opremiti s novim posipačima i ralicama – ističe direktor VG Komunalca Dragan Perić.

akcija_Skolarac1U skladištu je za ledene ceste spremno tisuću tona soli i 600 kubika sipine. Silosi uvijek trebaju biti puni jer zimska služba mora nadzirati i u svakom trenutku očistiti čak 570 kilometara cesta. Uskoro će čistiti i Velikogoričku cestu koja se u dužini 3,5 kilometara prostire od Velikog Polja do ulaza u Zračnu luku, a čija se primopredaja očekuje ovih dana.

– Odluka Ministarstva je da cesta prelazi na održavanje lokalnoj samoupravi. Uslijedit će i rekonstrukcija te prometnice na dijelu od Velikog Polja do Zubaka – kaže Perić.

Kako bi ulice bile prohodne, Perić je građane pozvao da očiste snijeg ispred ulaza kuća, zgrada i poslovnih prostora, a vozače da pripreme zimsku opremu radi sigurnosti svih sudionika u prometu.

– Ovim putem bi zamolio sve građane da prilikom padalina prilagode brzinu uvjetima na cesti i da obavezno koriste zimsku opremu što u ostalom nalaže i Zakon, a vozači koji nemaju opremu uglavnom su i najveći problem na cesti – dodao je Dragan Perić.