Prijava

Vaša prijava

Uspjeh velikogoričkih sportaša s invaliditetom


djakvo1
U Đakovu, 22. studenog 2014. sportaši Boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Marijan Dobrinčić“ osvojili su u konkurenciji deset klubova prijelazni pehar Kupa Hrvatske. U svojim kategorijama tjelesnog oštećenja, Marko Turković okitio se zlatnom medaljom, a Nikica Kasunić srebrom.

“Očito da moja bronca na Državnom prvenstvu nije bila slučajnost”, izjavio je Marko Turković. “Doista sam presretan jer sam ovim zlatom ostvario svoj san koji nisam mogao niti zamisliti do prije nekoliko godina. Nije bilo nimalo lako se nositi sa svojim suparnicima, a posebno u prvom meču kada sam gubio da bih u pripetavanju prošao dalje. Bio sam veliki kritičar svoje igre i stalno sam analizirao svoje pogriješke, da bih doista briljirao u finalu”, zaključio je presretni Turković.

Nikica Kasunić podičio se svojim srebrom rekavši da mu je samo žao što se nije imao vremena malo odmoriti između polufinalnog i finalnog meča, jer bi zasigurno tada rezultat bio i bolji.
Prijelazni pehar Kupa Hrvatske ponosno je preuzela predsjednica Kluba Petra Žuvela,koja je svojim sedmim mjestom također dala obol najvećem uspjehu velikogoričkog sporta osoba s invaliditetom te je Marku i Nikici čestitala na uspjehu zahvalivši se njihovim asistentima i trenerima.

Podsjetimo samo da su Velikogoričani domaćini 1. memorijala “Marijan Dobrinčić” u subotu, 06. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani.

djakovo2
djakovo3