Prijava

Vaša prijava

Večeras ‘Noć muzeja’ u Muzeju Turopolja


muzej1
Desetu godinu za redom u Hrvatskoj se organizira Noć muzeja. Tako će u petak 30. siječnja svoja vrata građanima otvoriti muzeji, knjižnice, arhivi u 100 hrvatskih gradova, pa tako i u Velikoj Gorici. U Muzeju Turopolja očekuju vas radionice, stalni postav, izložba igračaka te etno filmovi i koncerti.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja koja će se održati 30. siječnja sa slobodnim ulazom na sve programe. Dio ove manifestacije koja popularizira muzeje, hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost je i velikogorički Muzej Turopolja u kojem nas i ove godine očekuje zanimljivi muzejski postav, ali i glazbena i gastro ponuda.

- Ovoga petka očekuje nas 10. jubilarna Noć muzeja u kojoj i mi sudjelujemo tako da će Muzej Turopolja biti otvoren od 18 sat do 1:00 sat u noći. Ove godine posjetitelji će moći razgledati naš stalni postav, kao i izložbu „Dječje igračke hrvatske baštine“ koju smo postavili u suradnji s Etnografskim muzejem iz Zagreba. Bit će tu i radionice za najmlađe, ali i one starije, pričanje priča, prikazivat će se etno filmovi, a održat će se i dva koncerta – rekla nam je Margareta Biškupić, ravnateljica Muzeja Turopolja.

Radionice za djecu nose naziv „Igračka ima srce“ vezana je na temu izložbe igračaka hrvatske baštine, i na njoj će najmlađi posjetitelji moći sudjelovati u dva termina, dok će radionica za odrasle u večernjim satima biti posvećena izradi nakita.

-Velikogorički umjetnik, gospodin Zlatko Odrčić održat će radionicu nakita na kojoj će posjetitelji moći sudjelovati od 21 sat. Noć muzeja završit ćemo glazbenim programom s velikogoričkim glazbenim umjetnicima uz program „Na rubu jazza“ – kaže ravnateljica Biškupić.

Djelatnici muzeja pobrinut će se za gastro ponudu

Za one posjetitelje koji će se duže zadržati u Muzeju Turopolja, dobra je vijest da će organizatori organizirati i malu okrijepu kao i svake godine. Djelatnici Muzeja pobrinut će se da posjetitelje dočeka okrijepa uz čaj, kuhane kobase i kuhano vino.

- Pozivamo sve Velikogoričane da nas posjete, naravno bit će nam drago ugostiti i širu publiku u Muzej Turopolja, ali najviše nas veseli druženje sa sugrađanima. Lani je bilo oko 900 posjetitelja i nadam se da ćemo i ove godine privući toliki, ako ne i više posjetitelja – kaže ravnateljica Muzeja Margareta Biškupić.

Tema desete Noći muzeja još jednom želi dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkih itinerera. Iz toga razloga tema ovogodišnje noći je: ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla, univerzalni um”. Planirate li uz gorički Muzej obići i zagrebačke, znajte da će brojni muzeji, arhivi, knjižnice, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije u središtu postava imati Nikolu Teslu i njegova postignuća

NOĆ MUZEJA U MUZEJU TUROPOLJA

18:00 – 01:00 h Stalni postav / IZLOŽBA
18:00 – 01:00 h Dječje igračke iz hrvatske baštine / IZLOŽBA
18:00 – 19:00 h Andreja Krenek – Pričanje priča / LITERARNA VEČER
19:00 – 20:00 h Igračka ima srce / RADIONICA
20:00 – 21:00 h Koncert učenika Umjetničke škole Franjo Lučić / KONCERT
21:00 – 22:00 h Zlatko Odrčić – Izrada nakita / RADIONICA
21:00 – 22:00 h Igračka ima srce / RADIONICA
22:00 – 23:00 h Etno filmovi / PROJEKCIJA
23:00 – 24:00 h Na rubu jazza – Medjujazzje / KONCERT


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike