Prijava

Vaša prijava

Gradsko vijeće: Donesena Odluka o prodaji gradskih stanova


gorica
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorice, vijećnici su jednoglasno potvrdili mandate ravnateljicama dječjeg vrtića Žirek i Lojtrica. Tako će i u sljedećem razdoblju od četiri godine Dječji vrtić Lojtricu voditi Ljuba Brnadić, a Dječji vrtić Žirek, Sandra Crnić.Vijećnici su se pozitivno izjasnili i o statutima osnovnih škola, donijeli odluku o osnivanju Razvojne agencije i o dokapitalizaciji trgovačkog društva VG Goričanka.

Donesena je i odluka o prodaji gradskih stanova. Predmet prodaje, prema Odluci, su stanovi koji su u vlasništvu Grada i to stanovi koje koriste zakonski najmoprimci ili članovi njihova obiteljskog domaćinstva te najmoprimci koji su sklopili Ugovor o najmu stana na neodređeno vrijeme temeljem Zakona o najmu stanova (tzv. zaštićeni najmoprimci), zatim stanovi koje koriste najmoprimci na temelju Ugovora o najmu stana na određeno vrijeme s ugovorenom najamninom te stanovi koje se do dana stupanja na snagu Odluke, koriste bez valjane pravne osnove, a u vlasništvu su Grada Velike Gorice. Grad Velika Gorica ima u vlasništvu 154 stana. Iskazan je interes građana za kupovinom istih, a Grad Velika Gorica ocjenjuje da nije u interesu Grada njihovo zadržavanja u vlasništvu, već ostvarivanje prihoda od prodaje.

Za stanove u vlasništvu Grada Velike Gorice, koje koriste Hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja primijenit će se odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji i Uredba o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata. Odluka se neće odnositi na stanove koji su u postupku povrata sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.

Gradsko vijeće dobilo je i novog vijećnika, Tončija Luketu, koji je zamijenio dosadašnju vijećnicu SDP-a Vesnu Fabijančić Križanić. Ona je ostavku podnijela zbog nespojive dužnosti vijećnice i članice Državnog izbornog povjerenstva, u koje je imenovana.

Vesni Fabijančić Križanić zahvalu na dosadašnjem radu i aktivnom sudjelovanju u velikogoričkom političkom životu izrazili su gradonačelnik Dražen Barišić i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.