Prijava

Vaša prijava

‘Dani kriznog upravljanja’ Veleučilišta Velika Gorica


krizno1
Jučer je u hotelu Aristos otvorena konferencija “Dani kriznog upravljanja” u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, a okupljene je pozdravio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Cilj konferencije je omogućiti znanstveno – stručno usavršavanje u području kriznog upravljanja i suvremene sigurnosti. Upravljanje suvremenom krizom predstavlja vrlo složene operacije koje traju duže vrijeme i u kojoj sudjeluju različiti akteri, od političkih do poslovnih, kao i pojedinci koji su ugroženi djelovanjem krize.

Složenost i zahtjevnost suvremenih kriza, pripreme, organiziranje odgovora kada se kriza pojavi, postkrizni oporavak kao i upravljanje potrebnim promjenama koje su nužne za bolje funkcioniranje sustava, zahtijevaju stvaranje jedinstvenih politika upravljanja u kriznim situacijama.

Shodno tome, središnja ovogodišnja tema VI. međunarodne znanstveno stručne konferencije je “Suvremene politike kriznog upravljanja”.

Program konferencije strukturiran je u dva dijela. Prvi dio odnosi se na izlaganja kroz sedam zasebnih tematskih cjelina i to:

1. Izazovi upravljanja i vođenja u kriznim situacijama
2. Javni sektor i izazovi upravljanja
3. Poslovni sektor – izazovi i rizici poslovanja
4. Javno-privatno partnerstvo u odgovoru na krize
5. Upravljanje krizama i komunikacijske strategije
6. Zaštita okoliša i post krizni oporavak
7. Naučene lekcije i politike reformi

Dosadašnje konferencije dale su veliki doprinos u unapređenju sustava kriznog upravljanja, u području edukacije profesionalnog kadra za potrebe kriznog upravljanja, kao i u otvaranju znanstvenih i stručnih rasprava o izazovima suvremene sigurnosti te kriznog upravljanja.

Veleučilište Velika Gorica visokoobrazovna je ustanova koja u okviru svoje djelatnosti provodi 5 stručnih studija: Upravljanje u kriznim uvjetima, Očna optika, Održavanje računalnih sustava, Održavanje motornih vozila, Održavanje zrakoplova te tri specijalistička studijska programa Krizni menadžment, Logistika, Informacijski sustavi.

U tijeku je izgradnja novih prostora Veleučilišta Velika Gorica, što je prvi korak prema stvaranju velikogoričkog sveučilišta. Velika Gorica kao sveučilišni grad jedan je od projekata razvojnog programa Gorica 2020.

krizno2
krizno3
krizno4
krizno5