Prijava

Vaša prijava

4. Alpas cup: Juventus dolazi u Kurilovec


alpas
FC Juventus iz Torina, prvak talijanske Serie A, glavno je ime 4. međunarodnog nogometnog turnira limača – početnika „Alpas Cup Udarnik 2013“ koji će se održati 22. i 23. lipnja 2013.g. na terenima Sportsko rekreativnog centra Kurilovec u Velikoj Gorici.

Među 700-tinjak dječaka koji će sudjelovati na turniru upravo momčad Juventusa slovi za favorita turnira. Na putu do velikoga pehara stoje im ekipe nogometnih škola iz gotovo svih momčadi Prve HNL, kao i gosti iz sedam europskih zemalja. Ukupno će na turniru sudjelovati 49 momčadi, a osim deset hrvatskih prvoligaša valja izdvojiti i momčadi SK Sparta Prag, SK Sturm Graz, FK Crvena zvezda, OFK Beograd, FC Ujpest Budapest, FC Pecs MFS, FK Željezničar, NK Maribor, FŠ LG Bitola i NK Olimpija.

Turnir je u svoja prva tri izdanja značajno napredovao, a uz podršku Hrvatskog nogometnog saveza ima perspektivu postati najznačajniji turnir za ovaj uzrast u cijeloj regiji.

- Rekli smo da ćemo pet godina stvarati turnir i njegov imidiž, gledajući danas popis momčadi pomalo neočekivano smo to uspjeli napraviti i ranije. Najatraktivnije ime je FC Juventus iz Torina, a koji je prva stepenica na putu prema Španjolskoj i Njemačkoj. Pretpoziv smo poslali za iduću godinu Manchesteru i Bayernu, a nadamo se i Sevilli – rekao je Vladimir Stepanić, sportski direktor NK Udarnik koji je nositelj organizacije.

- Drago nam je da se organiziraju manifestacije ovakvih razmjera, nije samo hrvatska već i europska, i time dokazujemo da smo grad prijatelj djece i grad prijatelj sporta – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić. Uz gradonačelnika Barišića predstavljanju ovogodišnjeg Alpas Cupa nazočio je i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

Alpas Cup Udarnik za cilj ima postati malo europsko prvenstvo nogometa na kojemu će nogometaši početnici, 11-godišnjaci uzrasta limača, pokazati svoje talente. Klubovi iz kojih dolaze svjedoče da su ti mališani europska nogometna budućnost.


Dani mladih

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike