Prijava

Vaša prijava

Udruga 60+ i Grad zajedno za dobrobit životinja


graduprava11
Grad Velika Gorica će u suradnji s Udrugom 60+ povećati brigu o udomljavanju napuštenih životinja. Paralelno s time, pokrenut će se radnje i analize o mogućnosti izgradnje vlastitog skloništa na području Grada o kojem bi brigu vodile udruge za zaštitu životinja.

Zaključak je to s današnjeg sastanka kojeg su održali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednica Udruge 60+ Željka Štor. Sastanku je nazočio, i zaključke podržao i Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Budući da je u tijeku natječaj kojim će se odabrati najpovoljniji ponuditelj, s kojim će Grad sklopiti Ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja na razdoblje od godinu dana, u Ugovor će biti ugrađene elementi prema preporukama udruga za zaštitu životinja. Oni će podrazumijevati veću brigu o udomljavanju napuštenih životinja, ali i obvezu preventivnog i edukativnog djelovanja.

Na prijedlog Udruge 60 +, Grad će formirati povjerenstvo koje će provesti potrebne predradnje i analize o mogućnostima izgradnje vlastitog skloništa za napuštene životinje.

- Grad Velika Gorica je prijatelj životinja i suradnja s udrugama koje o njima brinu nam je izuzetno važna. Zadovoljan sam da smo na istim stranama i da imamo isti cilj, a to je briga o napuštenim životinjama, njihovo udomljavanje i edukacija građana. Siguran sam da ćemo zajednički uspjeti u našim ciljevima koji su usmjereni na zaštitu životinja, poštivanje Zakona o zaštiti životinja i racionalnoj potrošnji proračunskog novca – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.