Prijava

Vaša prijava

Turopoljski banderij u mimohodu za Oluju


banderijjarun
Turopoljski banderij, hrvatska povijesna vojna postrojba, sudjelovat će u utorak na vojnom mimohodu u Zagrebu povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Ulicom grada Vukovara u Zagrebu, od Avenije Marina Držića do Savske ulice, u 18 sati proći će svečani mimohod u kojemu će sudjelovati pješački, zrakoplovni te motorizirani, mehanizirani i oklopni postroji s različitim borbenim i neborbenim vozilima. Na samom početku mimohoda bit će zastave dvadeset hrvatskih povijesnih vojnih postrojbi te njihovi predstavnici.

- Sudjelujemo sa šest banderijalaca i čast i zadovoljstvo nam je biti dio mimohoda. Naporno je, ali nikome od dečkiju nije žao niti minute vremena niti truda kako bi bili dio ove velike proslave za Hrvatsku – kaže nam kapetan banderija Nikola Glagolić.

Momci iz Turopoljskog banderija jučer su se pripremali i na generalnoj probi tako da su već u 10 sati ujutro imali vježbe u vojarni, poslijepodne su sudjelovali u probnom mimohodu da bi tek oko 21 sati se vratili u vojarnu. Uz brojna događanja u Velikoj Gorici na kojemu sudjeljuje Turopoljski banderij, spomenimo samo da imaju i vrlo aktivno ljeto pa u posljednjih nekoliko tjedana su Turopolje predstavljali u Bakru, Županji, Karlovci i drugim mjestima.

Izvor: VG Danas