Prijava

Vaša prijava

Popunjavaju se police u knjižnici škole Novo Čiče


IMG_0875
Školska knjižnica u školi Novo Čiče od danas je bogatija za nove komplete školskih lektira. Pozivu knjižničarke i akciju prikupljanja sredstava i knjiga odazvao se i Grad Velika Gorica. Gradonačelnik Dražen Barišić i pročelnik UO za školstvo, predškolski odgoj i sport posjetili su danas knjižnicu.

- Prema izračunu knjižničarke za opremanje knjižnice potrebno je 40 tisuća kuna. Mi smo danas donijeli samo simbolički nekoliko naslova obvezne lektire i nekoliko knjiga o Velikoj Gorici, ali smo naručili kod izdavača komplete obaveznih lektira od prvog do osmog razreda u vrijednosti od 20 tisuća kuna. Kompleti će stići za nekoliko dana na ove police i to će već biti polovica onoga što knjižnica prema svojoj procjeni treba imati kako bi se djeci omogućilo nesmetano korištenje. Vjerujem da će se i druga polovica uspjeti riješiti vrlo brzo i to putem akcije koju je pokrenula škola – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić. Iako školu financira ministarstvo u onim osnovnim standardima, putem decentraliziranih sredstava, Grad dodatno financira potrebe koje su iznad toga.

- Bio je problem na početku godine i s produženim boravkom, budući da škola još nema kuharicu, ali smo mi kao grad to riješili i obroke osigurali putem našeg dječjeg vrtića i produženi boravak je počeo s radom, uskoro će početi raditi i kuhinja kako bi sva djeca koja žele mogla koristiti uslugu obroka u školi – dodao je gradonačelnik Barišić. – Knjižnice su srce škole i naša je dužnost ulagati u mlade i olakšati im pristup, posebice obveznom dijelu lektire za osnovnu školu. Ovo je samo dio naših nastojanja, a svakako ćemo nastaviti s projektima koji omogućavaju bolje uvjete školovanja – poručio je novi pročelnik Krešimir Ačkar.

Prilikom posjeta školi, obiđeni su i radovi na školskoj sportskoj dvorani, koja će biti završena do Dana grada.

IMG_0885
IMG_0882
IMG_0910
IMG_0922