Prijava

Vaša prijava

Air Ribnica sletjela u središte Gorice


fasnik1
Ključeve grada već neko vrijeme držao je Princ Fašnik i njegovi ministri Žir, Luk i Pajcek koji su dopustili maškarama da službeno zavladaju goričkim ulicama, trgovima i parkovima. Danas su nam to i pokazali u velikoj fašničkoj povorci. Završio je i 107. Turopoljski fašnik uz zanimljive maske koje su pripremile pravu feštu. Na fašniku sudjelovale su domaće grupe ali i gosti.

– Posebno treba pohvaliti goste koji su došli iz susjednih gradova, kao i naše vrtiće i Fašničku udrugu iz Ribnice koja je uz sve pokazala i simboliku ovoga što se događa u Velikoj Gorici – izgradnja terminala zračne luke – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Povorkom su prošle 24 fašničke skupine koje su plijenile poglede cijelim svojim nastupima. Tako smo mogli vidjeti ideje mnogih KUD-ova, Karnevalskih udruga, vrtića i društava. Gradom su prošetali eksimi, meksikanci, mravi, zombiji, slavonska šuma i predatori, indijanci, sakupljači perja, pokretne kuharice ali i mnogi drugi.

– Pripremljenost grupa kroz godine sve je bolja i bolja – uz alegorijska kola sve su maškare bile kvalitetno našminkane i imale su dobar scenski nastup. Kroz to se vidi naš dugogodišnji rad. – dodala je direktorica TZVG-a Milada Mesarić.

Glavna atrakcija i ove godine bila je konstrukcija Fašničke udruge Žir koja je oduševila okupljene svojim prometalima. Osim konstrukcije zrakoplova koji je iznenadio veličinom i detaljima, pripremili su i odličnu glumačku izvedbu. Rad i trud su se isplatili te im donijeli pobjedu na fašničkom natjecanju.

U nedjelju je održan Mali fašnik na kojem je nastupilo 8 predškolskih i 8 školskih grupa, te 16 individualnih natjecatelja.

Prvu nagradu u predškolskoj grupi osvojila je grupa Iraca iz Dječjeg vrtića Ciciban koji su bili u potrazi za srećom. Nakon njih su slijedili Šahovski vremeplov iz Dječjeg vrtića Gorica te Leteći medvjedići iz Dječjeg vrtića Žirek. Među ostalima, koji su dobili treću nagradu, mogli smo vidjeti Labuđi ples Dječjeg vrtića Mlaka, Vesele urice iz Bukevja, Lomničku abecedu iz vrtića Lojtrice te Vrtićke maturante iz Dječjeg vrtića Ciciban.

Među školskim grupama najbolja je bila Eko barok iz OŠ Eugena Kumičića koju su u stopu pratili Postolari iz OŠ Jurja Habdelića. Treća mjesta osvojile su Bubamare iz OŠ Eugena Kvaternika, Let u Rio OŠ Eugena Kumičića, Kauboji neada i sada iz Područne škole Bukevje, Ples Žabica i Ples Tintilinića iz OŠ Eugena Kvaternika te Budući vatrogasci iz OŠ Pokupsko.đmana nije nedostajalo, kao niti različitih

Na malom fašniku nagradu su osvojile i pojedinačne maske, tako je Filip Bošnjak kao Lego pilot uz točku ‘I believe I can fly’ osvojio prvo mjesto. Noa Petak, prošlogodišnja pobjednica, ove godine osvojila je drugo mjesto sa maskom Dorothy iz Kansasa. Treće mjesto osvojio je inovativni Matija Mužej kao Steve Minecraft.