Prijava

Vaša prijava

Zmajevi preuzimaju dvorac Lukavec


legend
Dođete li u stari grad Lukavec ovoga vikenda imat ćete priliku ne samo upoznati Zmajeve iz hrvatskih legendi, nego s njima žariti i paliti, plesati, crtati, tražiti skrivena blaga koja čuvaju ovi opasni letači, i možda otkriti da oni nisu tako opaki i zli kako vam se činilo.

Upravo su zmajevi središnja tema ovogodišnjeg Legendfesta – festivala legendi, mitova i priča Zagrebačke županije, koji ovog vikenda 28. i 29. svibnja kod dvorca Lukavec, oživljuje mitove i legende. Legendfest donosi pregršt zanimljivih prikaza i radionica kojima će se najviše veseliti najmlađi koji će moći postati i vitezi i coprnice, naučiti neku novu vještinu, ali prije svega zabaviti se učeći u povijesnom turopoljskom dvorcu.

U dvorcu Lukavcu, za vrijeme trajanja festivala bit će izloženi i najbolji radovi pristigli na natječaj Legendart 2016. Legendart je projekt u kojem su učenici imali priliku izraditi crteže i ostale likovne radove na temu nematerijalne baštine. Ove je godine na natječaju sudjelovalo preko 20 škola iz cijele Zagrebačke županije, a pristiglo je oko 300 radova.

Programi u subotu i nedjelju počinju od 16 sati, a što sve možete pogledati i doživjeti pogledajte u programu. Ulaz i svi programi su besplatni.