Prijava

Vaša prijava

MiG- 21 153. brigade stigao u Veliku Bunu


mig1
MIG- 21 153. brigade čije je uređenje ovih dana završeno u goričkom ZTC-u stigao je jutros u Spomen park 153. brigade. Put do Vojarne satnik Josip Zidar u Velikoj Buni trajao je nešto više od dva sata, a njegovim dolaskom na konačno odredište kompletiran je vanjski dio postava koji sada ima trinaest eksponata.

Završetkom ove faze kreće se u izgradnju šetnice koja će povezati svih trianest eksponata. Završetak tih radova predviđen je do obilježavanja 25. obljetnice brigade koji će se održati 3. listopada na prostoru Spomen parka gdje će se održati i postrojavanje svih pripadnika 153. brigade.

Zadnja faza cijelog ovog projekta je uređenje zatvorenog prostora, Spomen doma gdje će se nalaziti pješačko naoružanje, karta ratnog puta 153. brigade, dokumenti, soba za projekciju filmova i soba pijetateta gdje će se moći odati počast svim poginulim pripadnicima brigade.

-To će prvenstveno biti mjesto za edukaciju najmlađim učenicima kako bi se oni mogli upoznati s Domovinskim ratom, a posebno s ratnim putem naše 153. brigade- napomenuo je Mišerić.

Investitor cijelog ovog projekta Spomen parka je Grad Velika Gorica na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je kako nam je rekao Ivan Mišerić prepoznao važnost tog kulturno- povijesnog projekta.

-Tijekom ljeta završit ćemo uređenje staza, nakon čega idemo na uređenje središnje zgrade, a vrhunac će biti spomenik braniteljima. Time bi se zaokružila ta ratna priča te bi smo mogli slobodno reći kako je Domovinski rat u Velikoj Gorici obilježen kao nigdje u Hrvatskoj- rekao nam je gradonačelnik Dražen Barišić.

mig2
mig3
mig4
mig5