Prijava

Vaša prijava

Čišćenje kurije Alapić: Djeca i odrasli u radnoj akciji


IMG_7445
Povodom Dana europske kulturne baštine program ove manifestacije preselio se u Vukovinu, točnije u kuriju Alapić gdje se održala mala radna akcija čišćenja ove povijesne građevine.

U akciju čišćenja unutrašnjosti kurije Alapić uključili su se mještani Vukovine okupljeni u udruzi u osnivanju “Vukovina u srcu”, gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, ali i najmlađi, učenici OŠ Vukovina koji su ovom prilikom nešto i naučili iz turopoljske povijesti. Svi zajedno dali su svoj doprinos u čišćenju kurije pokazavši kako je zajedništvo u ovakvim radovima najbolji primjer da se nešto dobro napravi. Upravo je zajedništvo tema ovogodišnjih Dana europske kulturne baštine, a u Velikoj Gorici tema je moba-narodni običaj uzajamnog pomaganja u većim i složenijim radovima.

Čišćenje kurije Alapić prvi je korak k njenoj obnovi,koja se, nažalost, još uvijek čini dalekom. Ono što slijedi je detaljno snimanje postojećeg stanja kako bi se mogla napraviti precizna procjena za obnovu.

IMG_7461
IMG_7486
IMG_7488
IMG_7431