Prijava

Vaša prijava

U područne škole Bukevje i Veleševec stigla računala


IMG_7837
Učenike područnih škola Bukevje i Veleševec danas je dočekalo ugodno iznenađenje. Naime, predstavnici Grada i Veleučilišta Velika Gorica odlučili su ih razveseliti kompjuterima koji će odsada krasiti njihove učionice i zbornicu. Za potrebe škole u Bukevju koja je stara 156 godina od danas je na raspolaganju pet računala, dok će tri koristiti učenici Područne škole Veleševec.

U ove dvije područne škole nastavu do četvrtog razreda pohađa devedesetak učenika, koji daljnje školovanje nastavljaju u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj, onoj u Novom Čiču.

-Da bi napravili kvalitetne uvjete da se naša djeca mogu obrazovati trudimo se napraviti ravnotežu jer svakom djetetu treba osigurati primjeren prostor i uvjete za obrazovanje i odgoj. Upravo zbog toga smo pokrenuli ovu akciju kojoj se prvo odazvalo velikogoričko Veleučilište koje je doniralo ova računala. Ovo će biti kontinuirana akcija te mi ovom prilikom pozivamo sve da nam se jave- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Vidjevši osmjehe djece dekan Veleučilišta, Ivan Toth svjestan je kako je ovom akcijom učinjeno mnogo, a kako je i sam rekao ovo je tek mali dio onoga što Veleučilište vraća Gradu Velikoj Gorici koji je uz njih bio od samog početka.

-Ja sam se danas skoro rasplakao kada sam vidio kako su oni to primili. To je tek početak i mislim da se ovoj akciji trebaju pridružiti i drugi. Predivan je osjećaj kada vam djeca to vrate s osmjehom. Ja to nikada neću zaboraviti zbog čega ćemo i dalje pomagati i podržavati ovakve akcije- rekao je ravnatelj Veleučilišta Ivan Toth.

Uz gradonačelnika Dražena Barišića i dekana Totha, na prigodnoj primopredaji računala bio je i načelnik općine Orle, Ivan Petko te ravnateljica Osnovne škole Novo Čiče, Sanja Povoljnjak koji su također izrazili veliku zahvalu za dobivena računala koja će uvelike olakšati budući rad učitelja, ali i učenika.

IMG_7814
IMG_7831
IMG_7838
IMG_7828