Prijava

Vaša prijava

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica


knjiznica1
Mjesec hrvatske knjige 2013. započinje tradicionalno 15. listopada i traje do 15. studenoga, a u tom razdoblju Gradska knjižnica Velika Gorica za svoje je korisnike i sugrađane pripremila niz zanimljivih događanja, predstavljanja knjiga i autora, radionica, pričaonica i izložbi, a sve u okrilju mota ovogodišnjeg Mjeseca knjige – TKO ČITA (NE) SKITA!.

Koliko je važno čitati? Je li to vještina i navika koja iz dana u dan sve više nestaje ili ljudi i u ovim vremenima najezde atraktivnijih sadržaja ipak ne posustaju u čitanju? Ako čitaju – što čitaju? I gdje pritom skitaju?

Ovo je godina čitanja, i to Europska godina čitanja na glas, pa je tako i ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen čitanju. A zašto skitanje? Pa jednako kao što je knjiga zahvalan suputnik na svakom putovanju, ona sama putovanja i omogućuje – putovanje kroz vrijeme i prostor, putovanje u mašti, ali i, što je možda najvažnije, putovanje prema znanju. I zaista, treba čitati da bismo saznali, da bismo naučili, da bismo mogli skitati, ali i stići – do novih spoznaja, novih znanja, do boljeg razumijevanja svijeta oko nas!

Detaljan program Mjeseca hrvatske knjige 2013. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica potražite u našoj programskoj knjižici koju je likovno opremio Mate Lovrić, a možete ju pogledati i na sljedećem linku:

www.knjiznica-vg.hr/nase/Programska_knjiz_13.pdf