Prijava

Vaša prijava

VG Čistoća: Izjava za medije o zbrinjavanju zagrebačkog otpada


smetliste5
U tijeku su pregovori sa Zagrebom o primanju otpada na goričko odlagalište. Riječ je o jednokratnom zbrinjavanju glomaznog otpada.

To je poslova odluka na tržišnim principima jer će VG čistoća po komercijalnoj cijeni naplatiti uslugu zbrinjavanja 100-tinjak tona glomaznog otpada. Prihodovana sredstva gradsko komunalno trgovačko društvo VG Čistoća uložit će u daljnje unapređenje Odlagališta otpada u Mraclinskoj Dubravi koje je i sada uređeno po najvišim ekološkim i europskim standardima, te spada u red najuređenijih u cijeloj Hrvatskoj i ima sve potrebne dozvole za kvalitetno i ekološko zbrinjavanje otpada.

Spomenutih 100-tinjak tona glomaznog otpada iz Grada Zagreba odgovara količini otpada koja se u Velikoj Gorici prikupi u dva dana odvoza iz kućanstava s područja Grada i sasvim sigurno neće dodatno opteretiti kapacitete odlagališta u Mraclinu. Građani Velike Gorice nemaju razloga za zabrinutost.

Grad Velika Gorica s Gradom Zagrebom ima partnerski odnos koji se godinama odražava na pozitivno rješavanje svih zajedničkih komunalnih problema – od javnog prijevoza do korištenja vodocrpilišta. Nadalje, u tijeku su i vrlo intenzivni razgovori dvaju gradova o cijelom nizu otvorenih pitanja i poboljšanju komunalne infrastrukture.


Tijesni poraz Goričana