Prijava

Vaša prijava

Suradnja HRZ i PZO i Grada Velike Gorice


hrz
Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Miroslav Kovač susreo se u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu u srijedu,19. travnja 2017. s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem.

HRZ i PZO, kao jedna od potpisnica Povelje prijateljstva – „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, podržava ideju i cilj projekta promoviranja Grada Velika Gorica kao Grada zrakoplovstva, s obzirom da se na području Velike Gorice baziraju dvije postrojbe i Zapovjedništvo HRZ i PZO. „Kvalitetna i konstruktivna suradnja s lokalnom samoupravom iznimno je važna za sve sastavnice Oružanih snaga RH, pa tako i za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo“, naglasio je general Kovač te najavio da je planirano sudjelovanje HRZ i PZO-a u manifestaciji Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici u svibnju 2017. godine.

Gradonačelnik Barišić istaknuo je kako je Velika Gorica grad u kojem je koncentrirano najviše zrakoplovnih subjekata na malom prostoru, i po tome je jedinstven u Europi. „Potpisnice „Povelje prijateljstva“ zainteresirane su za čvršću međusobnu suradnju, kako na dobrobit građana Velike Gorice tako i na dobrobit samih zrakoplovnih subjekata koji funkcioniraju na njenom području“, rekao je Barišić.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Grad Velika Gorica definirali su, tijekom sastanka,konkretna područja suradnje i moguće zajedničke projekte kojima će ojačati dosadašnju suradnju na obostrano zadovoljstvo.