Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica i Orle bit će sigurni od poplava


vode1
U tijeku su radovi na sanaciji nasipa Strmec Bukevski- Donje Bukevje u dužini od 7,5 kilometara. Radove je danas obišla delegacija Hrvatskih voda predvođena generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem te gradonačelnik Dražen Barišić kao i novoizabrani načelnik općine Orle Ervin Vujica.

Završetak radova čija je vrijednost gotovo 40 milijuna kuna planiran je do kraja godine, nakon čega bi tijekom 2018. godine trebala započeti i obnova asfaltnog sloja na cesti. Ovim se radovima želi povećati sigurnost građana kako više ne bi došlo do poplava koje smo imali 2010. godine, a uz to želi se izvršiti i rekonstrukcija same ceste uz nasip kako bi ljudi mogli sigurno prometovati.

-Unaprijedili smo i obnovili stanje sigurnosti na ovom području zbog čega se stanovništvo može osjećati sigurnim- rekao je generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković.

Nije zaboravljena niti Čička Poljana

Završetkom ove dionice nasipa tijekom 2018. godine trebali bi započeti radovi na transverzalnom nasipu i nasipu Drnek- Suša vrijednosti 100 milijuna kuna.

-Tako bi se u cijelosti riješilo pitanje obrane od poplava na velikogoričkom području, kao i na području Općine Orle. Nismo zaboravili niti stanovništvo u Čičkoj Poljani gdje poplave također predstavljaju problem. Tamo želimo napraviti manji obuhvatni nasip kao i sustav kanala kako bismo mogli crpiti vode koje bi se kroz podzemlje procijedile prema samom nasipu- kaže Đuroković.

Važnost ovih radova je višestruka jer mjesta uz rijeku Savu dobivaju šansu za napredak i prosperitet.
-Na ovaj način spasili smo život u Posavini jer svi oni koji sada ovdje žive ili koji dođu ovdje od sada će biti sigurni od poplava. Sve ovo izgleda impresivno, no najbitnije od svega je ta ti objekti koji se izgrađuju daju i komunikaciju. To je novi moment jer to je žila života- rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Dražen Barišić.

Aglomeracija Velika Gorica kreće u realizaciju

Po obilasku radova na nasipu u Sopi Bukevskoj gradonačelnik Dražen Barišić u prisutnosti generalnog direktora Hrvatskih voda, Zorana Đurokovića zastao je kod pročistača otpadnih voda gdje će uskoro krenuti realizacija najvećeg strateškog projekta Grada Velike Gorice i VG Vodoopskrbe „Aglomeracija Velika Gorica“ čija je vrijednost gotovo 500 milijuna kuna.

- Trenutno se ishode posljednje građevinske dozvole, a uskoro će se pripremiti i tenderi čime bi za mjesec dana krenula objava natječaja za mrežu, za pročišćavanje otpadnih voda, ali i za sve ostalo što treba omogućiti uspješnu realizaciju projekta- istaknuo je Đuroković.

Sami radovi koji obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju pročistača otpadnih voda, izgradnju i rekonstrukciju mreže, tlačnih kolektora, nadzorno- upravljačkih sustava za vodoopskrbu i odvodnju trebali bi započeti na jesen.

vode2
vode3
vode4
vode5