Prijava

Vaša prijava

Gradski zbor Franjo pl. Lučić u Belgiji


zbor
Članovi gradskog zbora Franjo pl. Lučić, zajedno sa svojom voditeljicom prof. Dubravkom Veliki, te članovima vokalista Sv.Josipa iz župe Navještenja Bl. Djevice Marije iz Velike Gorice, prošlog vikenda gostovali su na poziv Hrvatske katoličke misije Liege i Aachen, na tradicionalnom 42. hodočašću Hrvata katolika Djevici Siromaha u nacionalnom belgijskom svetištu Banneux.

Zbor i vokalisti pjevački su obogatili svečano misno slavlje, pjevajući pjesme hrvatskih autora, a izveli su i Panis Angelicus, Cesara Francka, rođenog u Liegeu. Misno slavlje predvodio je Nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Berlinu. Hodočasnički program je završio pobožnošću križnoga puta ispred Hrvatske kapelice ukrašene reljefom kipa Majke Božje Bistričke na bračkom kamenu, koju je ovom prigodom blagoslovio Nadbiskup Nikola Eterović.

Nakon Liegea, zbor i vokalisti nastupili su i u Aachenu, na poziv Hrvatske katoličke misije Aachen, pjevajući na misnom slavlju u nedjelju, u crkvi Sv.Petra. Nakon dirljivog i srdačnog druženja sa hrvatskim iseljenicima, bogatiji za jedno neopisivo iskustvo druženja, zboraši i vokalisti vratili su se u Veliku Goricu.