Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica dobila još jedan novi vrtić


IMG_3933
Dječji tjedan u Velikoj Gorici započeo je uz otvorenje novog dječjeg vrtića Žirek u Cvjetnom naselju kojeg će pohađati stotinjak velikogoričkih mališana.

Na svečanom otvorenju vrtića danas popodne okupili su se predstavnici Grada Velike Gorice predvođeni gradonačelnikom Draženom Barišićem, ravnatelji obrazovnih ustanova, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, vlč. Norbert Ivan Koprivec koji je blagoslovi novi objekt, djelatnici DV-a Žirek predvođeni ravnateljicom Sandrom Crnić te oni najveseliji, vrtićarci koji su obogatili cijeli program otvorenja svojim pjesmama, plesom i turopoljskim govorom.

-Do sada smo bili stisnuti u vrtiću u Koprivničkoj ulici ovih godinu dana dok su trajali radovi, sada smo otvorili četiri nove skupine za djecu iz redovitog programa, tri za djecu s poteškoćama u razvoju prema najsuvremenijim pedagoškim standardima opremili grupe, imamo senzomotornu sobu, i najbitnija nam je inkluzija da djeca iz redovitog programa budu zajedno s djecom s poteškoćama i da se ne separiraju-rekla je ravnateljica Sandra Crnić danas na otvorenju novoizgrađenog objekta.

Vrtić će pohađati 80 djece u redovnim vrtićkim skupinama, 17 u skupinama djece s poteškoćama u razvoju te još dvije skupine djece u programu predškole, i sve to u novom modernom prostoru koji se prostire na 1000 kvadrata.

Program inkluzije djece s poteškoćama u redovni vrtićki program u Žireku se provodi od 1994.godine.

-Izgradnjom vrtića zajedno podižemo kvalitetu obrazovnog rada i njegujemo inkluzivnu kulturu ustanove kao važnu zadaću našeg kurikuluma. Grad Velika Gorica pokazao se kao Grad prijatelj djece te zahvaljujem gradonačelniku, zamjenicima, ministarstvu svima koji su omogućili da ovaj projekt zaživi i svima koji su nam nesebično pomagali našim djelatnicima vrtića te roditeljima i djeci koji su strpljivo čekali da otvorimo novi objekt-dodala je ravnateljice Crnić.

-Završili smo jedan jako vrijedan i kvalitetan projekt, dali smo si puno truda zahvaljujući proračunu koji je to mogao podržati i mislim da smo izgradili jedan hvalevrijedan objekt sveukupne vrijednosti 13,3 milijuna kuna. Vrtić je izgrađen na mjestu gdje je nekad bila šumarija, imat će sedam odgojnih skupina, a velika je prednost da je to integracijski vrtić i da će imati tri skupine djece s teškoćama u razvoju. Cijeli prostor je obogaćen i novim bazenima, blizu je POUVG, srednja i osnovna škola, gotovo sve što traže mlade obitelji u gradu i bit će ovo cvijet Cvjetnog naselja-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić dodavši kako je uz vrtić uređeno i igralište za djecu, a slijedi uređenje drugih parkova, a u skoroj budućnosti i novih vrtića.

-Pred nama su novi projekti ulaganja u predškolske objekte, gotov je idejni projekt u Selnici, projektira se vrtić u Maloj Buni,razmišljamo o objektima u Vukovini, Vrhovlju, manjoj dislokaciji u Kurilovečkoj kako bi uvjeti za našu djecu bili još kvalitetniji- dodao je gradonačelnik.

Samo riječi hvale za ulaganje Grada iz vlastitog proračuna u vrtić DV-a Žirek imala je Mara Ivanković , voditeljica Službe za predškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

- Drago mi je čuti da je ovo opremljen suvremeniji kvalitetno izgrađen vrtića, kažu naši dosadašnji ministri da je predškolski odgoj nešto što je najkvalitetnije uvedeno u Hrvatskoj i na tome vam zahvaljujemo jer lokalna vlast tu ima veliku ulogu. Neurološka znanost kaže da je upravo rana dob djeteta nešto neponovljivo jer kad se u toj dobi ne dogodi ono što se treba dogoditi više nema nadogradnje i zato moramo svi zajedno činiti da djeca imaju kvalitetne uvjete-poručila je Mara Ivanković iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uz gradonačelnika i troje marljivih “žireka” prerezala vrpcu novog objekta u našem gradu.

IMG_3824
IMG_3844
IMG_3858
IMG_3864
IMG_3866
IMG_3879
IMG_3885
IMG_3889
IMG_3891
IMG_3891
IMG_3901
IMG_3916