Prijava

Vaša prijava

Europska sredstva za energetsku obnovu Dječjeg vrtića ‘Ciciban’


IMG_4130
Danas je u prostorima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisan ugovor o sufinanciranju energetske obnove Dječjeg vrtića ‘Ciciban’ u Vidrićevoj ulici. Ugovor su potpisali direktor Fonda Dubravko Ponoš i gradonačelnik Dražen Barišić.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban određena je na 4.752.263,02, od čega bespovratna sredstva čine 1.670.603,64. Predviđeno je da će mjere energetske učinkovitosti provedene na zgradi vrtića rezultirati značajnim smanjenjem godišnje potrošnje primarne energije i to do čak 76%.

Završetak provedbe projekta predviđen je za 18 mjeseci, do kraja travnja 2019. godine. Uz financijske uštede višestruka je korist za djecu i djelatnike vrtića što će obitavati u okruženju koje će biti sigurnije, zdravije, ugodnije i u kojem će djeca imati znatno bolje uvjete za učenje i igru.

Projektni prijedlog pripremio je Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU u suradnji sa Upravnim odjelom za predškolski odgoj, školstvo i sport, a sve u sklopu natječaja „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ objavljenog unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“.

IMG_4135