Prijava

Vaša prijava

Učenici i studenti primili stipendije Grada Velike Gorice


IMG_4533
Više od 70 učenika i studenata danas je primilo stipendije Grada Velike Gorice za akademsku i školsku godinu 2017./2018. U prostorijama gradske uprave od jutra su se izmjenjivali učenici i studenti koji su dobitnici gradske stipendije. Trideset i dvije stipendije podijeljene su po učeničkom/studentskom uspjehu, a još 18 po socijalnom statusu. Za deficitarna zanimanja dodijeljeno je 27 stipendija.

Učenike srednjih škola pozdravio je gradonačelnik Dražen Barišić te im uz pomoć dogradonačelnika Krešimira Ačkara uručio ugovore o stipendiranju po kojima će dobivati 500 kuna mjesečno tijekom školske godine.

- Idem u ugostiteljsko-turističku školu i ova stipendija mi puno znači, pomaže meni i roditeljima, i mogu se sama financirati. Krenut ću nakon srednje škole dalje, nisam još odlučila točno što, ali moram se prvo potruditi za državnu maturu jer već polako počinjem s pripremama-rekla nam je Marina Gotovac jedna od dobitnica Gradske stipendije.

Još jedan od stipendista srednjoškolaca je i Antun Drobnjak iz Rakitovca.

-Drago mi je da su prepoznali moja natjecanja, stipendija će mi pomoći u danjem školovanju. Pohađam Gimnaziju i Umjetničku školu Franje Lučića gdje učim svirati klavir i violinu. Stipendiju ću koristiti za školovanje i odjeću-rekao nam je Antun iz Rakitovca koji se nada upisati FER i pronaći zaposlenje u Hrvatskoj.

Nakon srednjoškolaca na red su došli i studenti čija mjesečna stipendija iznosi 1000 kuna.

-Dragi naši studenti, čestitamo vam na uspjehu kojeg ste polučili i na tome što primate gradsku stipendiju to je poticaj vama i financijska pomoć u školovanju. Želim vam da što prije završite studiranje, da bi se naša zajednica, naš grad, mogao regenerirati s mladim snagama-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

-Htjeli bismo se zahvaliti Gradu na ovim stipendijama i smatramo da ćemo ih svi koristiti na pametan način i da će nam bar malo pomoći u svakodnevnom životu kako bi se više mogli koncentrirati na izvrsnost zbog koje smo danas i ovdje-poručili su učenici.

-Studiram sistemsko inženjerstvo na Algebri,druga sam godina, a koristit ću ovu stipendiju za mjesečne troškove, za pokaz i hranu. Možda po završetku još nastavim školovanje, ali svakako ću nastojati pronaći zaposlenje u Hrvatskoj, vidjet ćemo kakve će okolnosti biti- mišljenja je Josip Stanišić, student iz Gradića.

Grad Velika Gorica inače stipendije dodjeljuje već dvadeset godina.

- Novina je da smo povećali broj stipendija po izvrsnosti, 16 za studente i 16 za srednjoškolce. Ukupno smo ih dodijelili 50, a radimo na tome da taj broj povećamo i uveli smo jedan dodatni fond koji će pomoći studentima kojima će trebati financijska pomoć za svoj intelektualni rad tijekom godine. Tako će moći dobiti jednokratnu pomoć u iznosu do 2.000 kuna. Kriteriji su zahtjevni, pa će Povjerenstvo odrediti kome će pripasti te pomoći, a studenti će se moći javiti tijekom cijele godine-poručio je dogradonačelnik Krešimir Ačkar.

Uz spomenute dodijeljeno je i posebnih 27 stipendija za deficitarna zanimanja učenicima koji se obrazuju u strukovnim školama. Stipendije iznose 500 kuna mjesečno, a ugovore su učenicima uručili dogradonačelnik Ačkar i pročelnik Domagoj Ilečić.

-Svake godine dodjeljujemo i stipendije za deficitarna zanimanja, kako smo drugi grad u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje ovo je jedna od bitnih stvari uz besplatne udžbenike i radne bilježnice jer želimo ulagati u budućnost, posebno kada nam se javljaju velikogorički obrtnici da imaju problem s pronalaženjem kvalitetne i kompetentne radne snage jer je sve više deficitarnih zanimanja-istaknuo je zamjenik Ačkar.

Uz zajedničko fotografiranje učenicima strukovnih škola čestitali su v.d.predsjednik udruženja obrtnika VG Vladimir Birek i dosadašnji predsjednik Vlado Mikulčić.

-Vi ste ti koji će za koju godinu nadamo se doći do majstorske diplome i koji god posao ćete raditi gledajte da se maksimalno usavršite u tome i postanete najbolji, onda vam je vaša karijera i uspjeh u poslu zajamčen-zaključio je Ačkar, a učenicima i studentima nakon primljenih ugovora ostao je onaj teži dio-vratiti se u školske i studentske klupe kako bi što uspješnije nastavili svoj put obrazovanja.

IMG_4545
IMG_4575
IMG_4602
IMG_4569