Prijava

Vaša prijava

Edukacija – Odgojem do održivog razvoja


odgojem
U organizaciji Ekoregije Velika Gorica početkom ožujka 2018. godine u prostorima Dječjeg vrtića Koraci održano je predavanje izv.prof.dr.sc. Sanje Kalambura o važnosti cjelovitog sustava gospodarenja otpadom kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Djelatnici vrtića upoznati su s aktualnim stanjem na nacionalnoj razini te svim aktivnostima koje poduzima Grad Velika Gorica u pogledu zbrinjavanja otpada. Poseban je naglasak stavljen na novi Plan gospodarenja otpadom Grada Velike Gorice te načine njegovog implementiranja. U okviru predavanja razmijenjena su i iskustva o mogućnostima upotrebe otpada u različitim likovnim ili kreativnim aktivnostima.
Suradnja je pokrenuta na inicijativu vrtića čija djeca i odgojitelji u suradnji s roditeljima unazad nekoliko godina osmišljavaju ekološke aktivnosti s djecom u unutarnjem i u vanjskom prostoru vrtića. Ravnateljica vrtića Maja Hudić ističe da se samo jedinstvenim odgojnim utjecajem obitelji i vrtića može razvijati ekološka osjetljivost djeteta. Vrtić je ove pedagoške godine na inicijativu ravnateljice i vanjske stručne suradnice pedagoginje Vesne Smojver uz potporu osnivača vrtića, odlučio proširiti svoja dostignuća i dobiti priznanje za provedene aktivnosti te se priključiti udruzi Lijepa naša jer želi steći status Međunarodne Eko škole. Trenutno su uspješno provedena 4 koraka te preostaju još 3 koraka do uspješne realizacije stjecanja statusa Međunarodne Eko škole.

„Zajedno s djecom radimo na temi otpad – oformili smo unutar odgojnih skupina centre čistoće, zelene centre, izradili s djecom spremnike za odvojeno prikupljanje otpada – papira i plastike. Također smo u suradnji s VG Čistoćom nabavili spremnike za vanjski prostor vrtića kako bi odvojeno prikupljali papir i plastiku, obilježavamo važne ekološke datume, organiziramo ekološke radionice u suradnji s roditeljima i stručna predavanja za djelatnike vrtića u suradnji s Ekoregijom Velika Gorica koja je pristala biti kum našeg projekta i koja će podržati naš vrtić u dobivanju statusa Eko škole“, otkrila je ravnateljica vrtića. Zasigurno se može reći da je Dječji vrtić Koraci napravio korake koji stvaraju preduvjete za razvoj ekološki osviještene generacije građana Velike Gorice.


Literarni natječaj "Svijet bez interneta"

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)