Prijava

Vaša prijava

Rad s mladima na lokalnoj razini


Mladi-7
U Petrčanima, od 8.travnja do 11. travnja 2018. godine, održao se trening za jedinice lokalne i regionalne samouprave, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU te predstavnika projekta “Europe Goes Local”.

Na treningu su sudjelovali predstavnici 9 gradova: Grada Drniša, Grada Đakova, Grada Opuzena, Grada Pregrade, Grada Rijeke, Grada Rovinja, Grada Siska, Grada Varaždina i našega Grada Velike Gorice te predstavnici triju općina: Općine Lovran, Općine Tisno i Općine Velike Kopanice.

Programe i projekte rada s mladima Grada Velike Gorice nazočnim dionicima predstavila je savjetnica za školstvo Zrinka Ruševljan Žirović. U tijeku treninga dionici navedenog skupa izmijenili su svoja iskustva, kao i određena znanja potrebna kako bi cijeli proces u radu s mladima bio kvalitetan i provodio se na lokalnoj i regionalnoj razini s pomoću programa Erasmus+ i europskog projekta “Europe Goes Local”. Neki od ciljeva samog treninga bili su, osim steći znanja i vještine potrebne za zagovaranje i provođenje međusektorne suradnje, predstaviti mlade kao resurs, pokrenuti neaktivne JLRS-ove… Određena očekivanja su se ispunila već na samom treningu, jer prisutni dionici su pokazali veliku volju i želju da aktiviraju svoje mlade i omoguće im suradnju u kreiranju i razvoju svojih lokalnih i regionalnih zajednica. Uspostavila se kvalitetna komunikacija među svim prisutnima te nakon konstruktivnih rasprava i preuzimanja ideja iz primjera dobre prakse, svaki predstavnik je napravio plan aktivnosti za koje smatra da su potrebne njegovom gradu, odnosno općini.

Tako će se u Gradu Velikoj Gorici provoditi povezivanje svih mladi različitih skupina i vizija, posebno je naglasak na aktiviranje mladih s ruralnog područja Grada Velike Gorice, jer su trenutno najmanje aktivni, a i vjerujemo da imamo kvalitetne mlade ljude na cijelom velikogoričkom području, koji mogu oživjeti svoj Grad sa svojim idejama i aktivnostima te sa svojim znanjem i vještinama mogu pridonijeti razvoju svoga Grada. O samim aktivnostima i procesu provedbe cijele ideje, Velikogoričani će moći pratiti putem lokalnog medija, usmeno jedni prema drugima te uz pomoć ostalih modela informiranja.


Večeras se otvara izložba Đure Sedera