Prijava

Vaša prijava

Podignuta Eko zastava u Dječjem vrtiću ‘Ciciban’


ciciban1
U Dječjem vrtiću ”Ciciban” danas je svečano podignuta Eko zastava. Za dobivanje statusa Eko vrtića, u Cicibanu su naporno radili cijelu godinu. Status im je dodijelila Udruga Lijepa naša koja je predstavnica Hrvatske u međunarodnoj organizaciji zaštite okoliša.

– Kada smo saznali da postoji taj certifikat i udruga, prijavili smo se i dobili smo upute. Trebali smo ispuniti 7 zadataka i zajedničkim trudom i radom sve smo uspjeli. To je trajalo tijekom cijele godine, a to je i nastavak temelja našeg vrtića – rekla je Tatjana Karlović, ravnateljica DV ”Ciciban”.

No u vrtiću već dulje vrijeme uče djecu kako se odgovorno ponašati prema prirodi. Sve što su naučili, otpjevali su u svojoj Eko himni.

– Ovaj status znači da ćemo još više osvijestiti i produbiti te nadograđivati i raditi u očuvanju naše prirode. Za našu djecu to mnogo znači. U Eko himni smo čuli da su naučili kako se otpad odvaja, gdje ide plastika, papir. Vodimo brigu i o otpadu hrane i kako se odlaže sve ono što ostaje i što smiju životinje jesti. Brinemo o biljkama i više ne trgamo cvijeće – rekla je ravnateljica te pohvalila djecu koja pozitivno utječu na članove svoje obitelji, ali i sve druge što se vidi i po čistom okolišu vrtića gdje je otpada na zelenim površinama sve manje.

– Taj trend neće se zadržati samo na odgojno obrazovnim i visokoškolskim ustanovama nego je to postao nezaobilazan dio našeg života – učiti djecu ekologiji, ponašati se ekološki i tako čuvati okoliš, tradiciju, promicati to i na drugim mjestima gdje se krećemo. Tako dokazujemo da je Velika Gorica jedan od svjetlih primjera ekologije na karti Hrvatske, a možda i Europe – rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice koji je podsjetio kako uskoro kreće i energetska obnova Cicibana.

ciciban2
ciciban3
ciciban4
ciciban5