Prijava

Vaša prijava

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odabralo je velikogoričku Srednju strukovnu školu kao regionalni centri kompetentnosti


srednjass
Srednja strukovna škola Velika Gorica bit će regionalni centar kompetencije. Tako postaje jedna od 25 strukovnih škola koje će djelovati kao regionalni centri kompetentnosti, koji će pridonijeti višoj kvaliteti strukovnog obrazovanja, ali i gospodarskom rastu i demografskoj obnovi – rečeno je to na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Izabrane na javnom pozivu između 42 kandidature, te škole sada imaju mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” i „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020″.

Odabrane škole sada će moći ulagati u infrastrukturu, kako bi učenici mogli raditi s najboljom opremom te uspostaviti kontakt s poslodavcima, tako da, kada završe školu, budu osposobljeni za buduća radna mjesta ili u nekim slučajevima za nastavak školovanja.