Prijava

Vaša prijava

Vatrogascima Turopolja novo vozilo, stiže i za Lomnicu


vatro
Vatrogasci DVD Turopolje od sada će na intervencije izlaziti u potpuno novom vozilu. Četrdesetak godina stari FAP zamijenilo je novo terensko vozilo Mitsubishi L200 opremljeno kao navalno vozilo za vatrogasne intervencije.

Vozilo je uručeno na 77. godišnjoj skupštini društva, održano ove subote, što je bio i dodatan razlog za slavlje društva koje okuplja 200-tinjak mještana Turopolja.

- Do sada smo imali stari FAP iz 1982. godine koji je jednostavno dao svoje, preskupo je to bilo održavanje da bude tehnički ispravan za intervencije. Vatrogasna zajednica i Grad su stoga donirali našem društvu novo vozilo koje će nam puno značiti da možemo normalno raditi – rekao je Čedomir Krizmanić, predsjednik DVD-a Turopolje koje se s dvadesetak operativnih vatrogasaca posebno iskazalo u poplavama posljednjih godina.

Grad Velika Gorica i Vatrogasna zajednica grada Velike Gorice tako ovom donacijom nastavljaju opremanje dobrovoljnih društava koji su s 2500 operativnih članova okosnica civilne zaštite u našemu gradu. Kako ističe zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je svečano uručio vozilo, važno je da goričke vatrogasne snage budu dobro opremljene jer oni svojim radom i zalaganjem višestruko vraćaju ovakav oblik potpore iz proračunskih sredstava.

- Ove godine smo za 29 vatrogasnih društava povećali proračunska sredstva prema Vatrogasnoj zajednici GVG-a i ona sada iznose 2 milijuna kuna, ali paralelno radimo i na opremanju samih društava. Prošle godine su to bila dva nova vozila, ove godine dva vozila “pick-up” tipa i taj trend ćemo nastaviti i sljedeće godine – rekao nam je zamjenik Kolarec.

Nakon DVD Turopolje koje je opremljeno novim vozilom već sljedeće subote novo vozilo će se uručiti i dobrovoljno vatrogasnom društvu u Donjoj Lomnici.