Prijava

Vaša prijava

Pametno gospodarenje otpadom: ‘Plastični ocean’ – projekcija dokumentarnog filma na otvorenom


plastic-ocean_VG 2019
Projekcija filma na rasporedu je u subotu 1. lipnja u 20.15 sati u parku šetalište Franje Lučića u Velikoj Gorici i besplatna je za sve gledatelje. U sklopu VG Festa projekciju organizira Grad Velika Gorica u sklopu projekta Pametno gospodarenje otpadom u suradnji s Turističkom zajednicom Velika Gorica i Udrugom Terra Hub Croatia.

Dokumentarnim filmom “Plastični ocean”, kojeg je redatelj Craig Leeson snimio u suradnji s roniteljicom na dah Tanyom Streeter te međunarodnim timom znanstvenika i istraživača, na jednostavan način otkriva šokantne razmjere zagađenja mora i oceana te brutalnost kojom čovjek ugrožava opstanka života na planetu Zemlji. Film je napravljen s ciljem da se istraži krhko stanje oceana, razotkriju alarmantne istine o zagađenju plastikom i ukaže na rješenja koja, ako ih se provede, mogu trenutno utjecati na poboljšanje stanja i smanjenje zagađenja.

Film “Plastični ocean” imao je veliki odjek širom svijeta kroz rasprave globalnih razmjera i naišao je na nepodijeljenu podršku i odobravanje svih koji su ga vidjeli. Svojom snagom utjecao je i na pokretanje globalne rasprave o problemu zagađenja i oceana, utjecao je na zakonodavstvo nekih zemalja, pokrenuo je niz industrijskih inovacija, natjerao je trgovce da ponovno promisle o načinu svog poslovanja, a potrošače da donose promišljene odluke pri kupnji.

Sniman u više od 60 zemalja i na četiri kontinenata, film je ovjenčan s brojnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Njemačku nagradu za filmove o okolišu, čiji je prethodni dobitnik bio Al Gore.