Prijava

Vaša prijava

Još jedna zaražena osoba na području grada; uskoro kreću e-upisi u vrtiće


cz
Danas Velika Gorica ima jednu oboljelu osobu više nego jučer. Tako je u našem gradu na koronavirus pozitivno ukupno 26 građana plus tri osobe na području okolnih općina, izvijestili su iz Stožera. Iz Stožera su poručili da nužni javni prijevoz funkcionira bez teškoća kao i izdavanje e-propusnica. Pripadnici operativnih snaga Stožera na raspolaganju su građanima putem telefona za nužnu pomoć 01/ 6269 900 i 01/ 6269 908.

Proteklih dana na adresu gradskog Stožera civilne zaštite pristigla su brojna pitanja građana vezana za predškolski odgoj i upise u vrtiće, na koje je danas odgovore dao zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar poručivši da će se sve obavljati prema ustaljenom ritmu.

-U nadi da će epidemija koronavirusa jenjavati i nestati te da ćemo djecu normalno odvesti u svoje vrtiće početkom 9. mjeseca, Grad Velika Gorica koji je već 2017. godine uveo online upise za svoje sugrađane, ovdje ne vidi apsolutno nikakvu prepreku da naši upisi u vrtiće budu obavljeni prema ustaljenome ritmu na koji smo navikli- rekao je Ačkar.

Kroz nekoliko dana bit će dostupne obavijesti o upisima na službenim stranicama Grada kao i na službenim stranicama četiri gradska i dva privatna vrtića. Ipak, upisi u ovoj godini odvijat će se uz jednu iznimku.

-Iznimka zbog ove situacije u kojoj se nalazimo je da kada budete upisivali djecu i popunjavali je, ne morate odmah donositi potvrdu od pedijatra, a sve to kako bi izbjegli sve one ustanove gdje postoji opasnost od širenja epidemije koronavirusa- naglasio je Ačkar dodavši da sve ostale dokumente možete pribaviti preko aplikacije e-građanin te sukladno s tim prijavu za dječji vrtić izvršiti iz vlastitih domova.

-Ukoliko dođe do tehničkih poteškoća možete slobodno nazvati hitni telefon koji će biti određen samo za e-upise te kontaktirati naš Upravi odjel za predškolstvo i školstvo, te ćemo te sve probleme u najkraćem vremenskom roku ukloniti- kazao je zamjenik Ačkar.

Na konferenciji Stožera civilne zaštite Ačkar je naglasio činjenicu da posljednjih godina nisu imali problema sa upisima i s neupisanom djecom pa je stoga poručio da nema razloga za brigu i strah da neko dijete neće biti upisano.

-U našim dječjim vrtićima organizirano je dežurstvo u centralnom vrtiću Velika Gorica u Pucekovićevoj ulici. Na današnji dan tamo je prisutno četvero djece. Uglavnom se radi o onim roditeljima gdje Grad mora pružiti podršku jer su to djeca zdravstvenih djelatnika koji imaju svoju obavezu. Pazimo sebe i pazimo druge kako bi ova epidemija što prije splasnula- završio je Ačkar.


ODLUKE