Prijava

Vaša prijava

Novi slučaj zaraze koronavirusom u Velikoj Gorici


cz
Nakon sedam dana bez oboljenja, danas u Velikoj Gorici imamo jedan novi slučaj zaraze. Tako Velika Gorica ima 35 oboljelih, susjedne općine 4, te ukupno 12 ozdravljenja.

Prvi je dan popuštanja mjera u prvoj fazi. Tako od danas što se tiče gradskih ustanova rade gradska knjižnica i Muzej Turopolja. Otvorene su sve trgovine, ne samo one prehrambenih artikala i to u cjelodnevnom radnom vremenu do 21:00, s pauzom u poslijepodnevnim satima radi dezinfekcije prostora.

Od danas su uvedene i dodatne autobusne linije u sustavu izvanrednog javnog prijevoza na području našega grada.
Budući da je još uvijek na snazi obustava međužupanijskog putničkog prijevoza, što znači da još uvijek nije dopušten direktan autobusni niti željeznički promet između Velike Gorice i Zagreba, i dalje će prometovati besplatne izvanredne linije namijenjene nužnom prijevozu.
Zbog navedenog uvedene su i dodatne linije do Dubranca, Mraclina, Strmca Bukevskog, Mičevca i Plesa.
Funkcioniranje u nužnom javnom prijevozu kontroliraju pripadnici civilne zaštite.

Izdavanje propusnica, za one koji nisu u mogućnosti zatražiti istu putem sustava e-građani, obavlja se na šalterima u prostorima gradske uprave, samo radnim danom od ponedjeljaka do petak od 8:00 do 16:00 sati.

I dalje je u funkciju Služba za nužnu pomoć našim starijim sugrađanima putem Crvenog križa i dobrovoljnih vatrogasnih društava.


Nakon sedam dana jedan novooboljeli

ZET na meti: Lažni profili nude lažne godišnje karte