Prijava

Vaša prijava

Klavirski koncert Ivana Horvatića


horvatic
Večeras, 15. travnja u dvorani Galženica s početkom u 19 sati održat će se klavirski koncert Ivana Horvatića, jednog od najtalentiranijih hrvatskih pijanista mlađe generacija.

Ivan je počeo svirati klavir u dobi od 10 godina i vrlo brzo otkrio je strast prema klaviru i glazbi te je već kao učenik muzičke škole u klasi profesorice Carmen Lujić počeo osvajati nagrade na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima. Brojne nagrade te nastupi u Hrvatskoj i u inozemstvu otvorili su mu 2004. godine priliku da upiše studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u dobi od 16 godina, u klasi znamenitog profesora Karl-Heinz Kämmerlinga i prof. Đorđa Stanettija. Magisterij u Zagrebu završio je 2008. godine, s najvišim ocjenama. Nakon toga put ga vodi u Švicarsku, gdje na Zürcher Hochschule der Künste upisuje specijalistički magisterij (Solistendiplom) u klasi profesora Karl-Andreas Kollyja, kao najmlađi student tog smjera.

Ovaj mladi glazbenik večeras će se predstaviti s skladbama W. A. Mozarta, J. S. Bacha, B. Bersa, A. Scriabina i F. Liszta.