Prijava

Vaša prijava

Zelena tržnica na novoj lokaciji


proizvod5
Nakon brojnih problema, iseljenja i dvogodišnje prigodne prodaje na platou Tržnog centra, velikogorički proizvođači i prodavači pronaći će svoje novo, stalno mjesto u Školskoj ulici na prostoru izgrađenom za javne gradske namjene.

Nakon održanog sastanka između VG komunalca, koji je zadužen za organizaciju tržnice, i samih proizvođača i prodavača, dogovoreno je preseljenje na novu lokaciju u utorak, 22. travnja.

- Pregovarali smo s predstavnikom vlasnika Tržnog centra o lokaciji koja je prvotno bila predviđena za zelenu tržnicu, no nismo uspjeli postići cijenu najma koja bi našim proizvođačima i prodavačima omogućila normalne uvjete. Nakon neuspješnih pregovora s predstavnicima Tržnog centra,na zajedničkom sastanku s proizvođačima i prodavateljima smo, donijeli odluku o korištenju prostora u Školskoj ulici – istaknuo je direktor VG komunalca Dragan Perić.

Prodavači i proizvođači tako će imati iste uvjete i cijene kakve su imali dok su bili u unutrašnjosti Tržnog centra, bez ikakvog povećanja, a podsjetimo, posljednje dvije godine bili su oslobođeni svih plaćanja prema VG komunalcu.

Na novom prostoru, koji je ograđen i pod video nadzorom, bit će 65 prodajnih klupa i 8 rashladnih vitrina u natkrivenom dijelu prostora. Osigurana su i parkirališna mjesta kao i mjesta za dostavu te skladišni prostor, a uvodi se i nova regulacija prometa u Školskoj ulici koja je primjerena situaciji i osigurava nesmetano funkcioniranje te ne ugrožava sigurnost pješaka niti djece koja pohađaju osnovne škole Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića. (Skica prometnog rješenja nalazi se u privitku).

Na navedenom prostoru nalazi se i prvi javni toalet koji će moći koristiti građani i nakon radnog vremena tržnice.