Prijava

Vaša prijava

Još jedan EU projekt VEGORE


vegora
azvojna agencija VEGORA uspješno je, kao partner, aplicirala s još jednim projektom na europski program Erasmus+ . Projekt pod nazivom SINTRA prepoznat je kao uspješan projekt u programu obrazovanja odraslih, a kao temu ima razvoj poduzetničkih vještina unutar organizacije namijenjen istovremeno i poslodavcima i njihovim zaposlenicima.

Cilj projekta je osmisliti trening materijale za uvježbavanje vještina prepoznatih kao ključne za uspješno razvijanje intrapoduzetničkog okruženja i načina poslovanja, posebice u mikro i malim gospodarskim subjektima. Projekt će se provoditi od rujna i trajat će 24 mjeseca a, osim VEGORE, partneri dolaze iz Bugarske, Grčke, Estonije, Portugala i Islanda.

Kako bi pripremljeni materijali, koji će u konačnici biti dostupni na otvorenoj e-learning platformi, bili što kvalitetnije pripremljeni u okviru projekta provest će se i radionice sa nekoliko velikogoričkih poduzetnika i njihovih djelatnika. Korist koju će velikogorički poduzetnici i njihovi zaposlenici dobiti putem projekta je edukacija i alati u svrhu razvoja svojih poslovanja izgradnjom intrapoduzetničkih vještina svojih odabranih zaposlenika. Zaposlenici su najvažniji dio svakog poslovanja te s razvojem metoda i alata za ulaganje fokusirat će se na razvoj vještina u svrhu gradnje poduzeća u kojima rade.

„Ovaj projekt svojevrstan je nastavak projekta FEENICS kojeg smo provodili u protekle dvije godine i koji je imao za cilj podršku razvoju intrapoduzetničkih vještina mladih. Na tada provedenim radionicama, na kojima su vrlo aktivno sudjelovali velikogorički gimnazijalci i učenici ekonomske škole kao i njihovi profesori, pokazalo se da je intrapoduzetništvo dvostrani proces koji uključuje i poslodavce i njihove zaposlenike. U tom smislu pripremljen je ovaj projekt u kojem ćemo nastojati obuhvatiti obje „strane“ i približiti njihove pozicije i razmišljanja. Uvjereni smo da će zajedničke radionice naići na isti odaziv kao prošlogodišnje.“ – rekla nam je o projektu ravnateljica VEGORE, Maja Kurjak.