Prijava

Vaša prijava

Danas u Velikoj Gorici jedan novi slučaj zaraze, tri u Zagrebačkoj županiji, veliki rast zaraženih u Hrvatskoj

[]

 

14.30 – Stožer proširio obvezu nošenja maski na nova mjesta

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, Damir Trut najavio je obavezu nošenja maske na još nekim mjestima.

– Donesena je odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice. U odluci je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama. Odluka danas stupa na snagu, rekao je Trut.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak dodatno je objasnio da se ta odluka odnosi na pošte, banke i sve ostale šalterske djelatnosti, kao i na pedikere, frizere, masere i ostale koji su u bliskom kontaktu s klijentima.

14 sati – Opet veliki rast zaraženih u Hrvatskoj – 92 nova slučaja

U protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.204. Na bolničkom liječenju su 132 osobe, a pet pacijenata je na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1804 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 3.953 osobe zaražene novim koronavirusom, od čega 92 u protekla 24 sata.

11.30 sati – U Zagrebu 18 novih slučajeva

Na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba objavljeno je da je u Zagrebu 18 novih slučajeva koronavirusa.

– Devet je osoba za koje se ne zna gdje su se zarazili, a za drugih devet zna se izvor, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda „Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar. Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane da se drže preventivnih mjera i izbjegavaju velika okupljanja.

11 sati – U Velikoj Gorici jedan novi slučaj zaraze

Nakon pet dana bez zaraženih, Velika Gorica danas bilježi jedan novi slučaj, a Zagrebačka županija tri, objavio je Zavod za javno zdravstvo. Po jedan novi slučaj zabilježen je u Zaprešiću i Vrbovcu.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 64 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a devet ih je preminulo.


Podjela Potvrda o položenim ispitima Državne mature