Prijava

Vaša prijava

Gorica već peti dan bez novih zaraženih, jedan novi u Županiji, manje zaraženih i u Zagrebu, u Hrvatskoj 52 slučaja

[]

 

14 sati – U Hrvatskoj 52 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama 129 osoba

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.183, objavio je Nacionalni stožer. Na bolničkom liječenju je 129 osoba, a pet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1745 osoba.

Do sada se oporavilo 2.558 osoba, a preminulo je 119.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 3.827 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 52 u protekla 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12:45 i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera.

11.30 sati – Velika Gorica bez novih zaraženih peti dan zaredom

Na području Zagrebačke županije do utorka, 14. srpnja do 11 sati evidentiran je samo jedan slučaj zaraze uzrokovana novim koronavirusom i to na području Zaprešića, objavio je Zavod za javno zdravstvo.

U Velikoj Gorici već peti dan nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Posljednji puta Velika Gorica imala je jednog zaraženog 9. srpnja.

I prije toga bila su dva dana bez zaraženih, a 6. srpnja imali smo također jedan slučaj. Na početku srpnja imali smo više slučajeva zaraze, od 1. do 5. srpnja ukupno ih je bilo četiri.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 61 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a devet ih je preminulo.

Manje zaraženih i u Zagrebu

U posljednja 24 sata u Zagrebu su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  ”Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar na konferenciji za medije. Ozdravilo je još 10 osoba, a u posljednja 24 sata testirano je 400 osoba.

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu Romana Galić rekla je da još nije poznato gdje su se zarazile tri djelatnice zagrebačkog doma za starije. Kazala je da nisu bile izvan Hrvatske niti u kontaktu s osobama u samoizolaciji ili pozitivnim osobama. Među korisnicima doma nema zaraženih.