Prijava

Vaša prijava

Koronavirus danas: U Velikoj Gorici dva nova slučaja zaraze, u Zagrebu 17; Putin tvrdi da je Rusija pronašla spasonosno cjepivo

[]

 

11:45 U Hrvatskoj zasad 62 nova slučaja

Do sada je podatke o novozaraženima u proteklih 24 sata objavilo 11 županija i Grad Zagreb. Ukupno je 62 nova slučaja, najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji (24) i Gradu Zagrebu (17), piše Index. Sve veći broj novozaraženih povezan je s boravkom u noćnim klubovima na moru.

11:30 U Gorici dva novozaražena

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavilo je u utorak da su na području županije u posljednjih 24 sata zabilježana dva nova slučaja zaraze koronavirusom i oba na području Velike Gorice. Trenutačno je u Velikoj Gorici ukupno aktivno devet slučajeva zaraza koronavirusom, a na području Zagrebačke županije ukupno 38 slučajeva.

11:00 Putin tvrdi da je Rusija registrirala prvo cjepivo protiv Covida19 na svijetu

Rusko predsjednik Vladimir Putin kazao je na sastanku s članovima ruske Vlade kako su Rusi registrirali prvo cjepivo protiv korone na svijetu i dodao da će uskoro početi s masovnom proizvodnjom cjepiva.

– Jedna od mojih kćeri već je primila cjepivo. Nakon cijepljenja imala je blago povišenu temperaturu, no već drugi dan imala je temperaturu od 37 stupnjeva – kazao je Putin.

Rusko cjepivo, međutim, nije na listi Svjetske zdravstvene organizacije među cjepivima koja su došla do treće faze kliničkih ispitivanja, objavljeno je prošlog tjedna. Stoga je dio stručnjaka za sada skeptičan oko ruskog cjepiva.