Prijava

Vaša prijava

Ne može Velika Gorica bez Peteka: Firma kojoj su namještali natječaje u našem gradu gradit će i novo reciklažno dvorište

[]

Ne može Velika Gorica bez Peteka, odnosno bez njegove tvrtke Elektrocentar Petek. U četvrtak je osvanula ploča na budućem gradilištu reciklažnog dvorišta u Kurilovcu, na kojoj se među izvođačima radova ističe i Elektrocentar Petek d.o.o. Ostali izvođači su gorička gradska tvrtka VG Komunalac, Mebelt iz obljižnjih Orla i još jedna gorička tvrtka Kota GPN.

Ali ni to nije sve, kako bi rekli u TV prodaji. Ista grupa izvođača radova pobijedila je i na natječaju za rekonstrukciju velikogoričke Ulice Andrije Kačića Miošića koja je počela prije nekoliko tjedana. Oba projekta vrijednija su od 6,2 milijuna kuna. Navođenje ovih poslova, naravno, ne znače da njihovo ugovaranje i dogovaranje ima ikakve veze s bilo kakvim nedopuštenim radnjama. No, zanimljivo je u širem kontekstu aktualnih događanja jer očito ne može Velika Gorica bez Peteka.

Nakon što je prije tjedan dana buknula ova afera s namještanjem javnih natječaja tvrtki Elektrocentar Petek u javnost je dospio niz informacija koje potvrđuju da je ta tvrtka praktično bila glavni izvođač javnih građevinskih radova na velikogoričkom području. U mrežu tajnog praćenja se, uz vlasnika tvrtke Kreše Peteka, ulovio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, te još dvije žene iz VG Vodoopskrbe. Barišić i Jelisavac, koji su, tvrde istražitelji, Peteku namjestili dobivanje posla gradnje velikogoričkog pročistača otpadnih voda, završili su u istražnom zatvoru u Remetincu.

Odvjetnik Kreše Peteka, Veljko Miljević, rekao je za N1 u četvrtak kako očekuje proširenje istrage protiv svog klijenta. Hoće li ona obuhvatiti brojne Petekove poslove u Velikoj Gorici zasad se ne može ni pretpostaviti. No, da Elektrocentar Petek u našem gradu ima posla i bez obzira što mu je gazda u zatvoru, potvrđuje i skori početak projekta reciklažnog dvorišta. Očito ne može Velika Gorica bez Peteka.

Objava Ne može Velika Gorica bez Peteka: Firma kojoj su namještali natječaje u našem gradu gradit će i novo reciklažno dvorište pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.